“Κομμάτια και Θρύψαλα” απο την ομάδα RE-ACT . Εσύ το είδες;

Επίσημη πρεμιέρα είχε την Κυριακή που μας πέρασε η παράσταση “Κομμάτια και Θρύψαλα” του Γιώργου Σκούρτη από την θεατρική ομάδα RE-ACT στο θέατρο Νηπιαγωγείο. Εμείς ήμασταν εκεί. Εσύ; Αν δεν έχεις πάει ακόμα , διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις ότι είναι μια παράσταση , που αξίζει να δεις.

  

Δύο ηθοποιοί, τρία μονόπρακτα (“Υστερία”, “Άνεργος” και “Θρύψαλα”), τρία ζευγάρια. 

Κοινός παρανομαστής; Οι ανθρώπινες σχέσεις και ειδικά οι σχέσεις ανάμεσα στο ζευγάρι, σχέσεις φθαρμένες, που ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί, σχέσεις , όπου οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι, ρόλοι εξουσίας του ενός επάνω στον άλλον, σχέσεις που βρίσκονται στον αέρα.

Το σκηνικό κοινό και για τις τρεις ιστορίες, προσαρμοσμένο στο τώρα, στο σήμερα. Άλλωστε και οι έξι χαρακτήρες είναι διαχρονικοί και κυριολεκτικά οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Σίγουρα θα σας θυμίσουν κάποιον γνωστό σας, …. ή ακόμα και εσάς τους ίδιους.

Οι ηθοποιοί κάθε φορά ενδύονται τον κάθε χαρακτήρα τους μπροστά στους θεατές και μετά περνούν στον επόμενο, δημιουργώντας έτσι μια ένωση ανάμεσα στους ήρωες τους. Έξυπνη επιλογή της Καλλιρρόης Βελέντζα , που, εκτός του ότι πρωταγωνιστεί,  υπογράφει και την σκηνοθεσία. Μια ακόμα ωραία σκηνοθετική κίνηση και  άκρως συμβολική είναι και η επιλογή της να βάλει τα αντικείμενα του σκηνικού να κρέμονται από ψηλά δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι αιωρούνται. Αντικείμενα στον αέρα, όπως στον αέρα είναι και οι σχέσεις των πρωταγωνιστών (αυτό το συμπέρασμα πάντα κατά την προσωπική μου γνώμη και προσπάθεια να αποκωδικοποιήσω τα μηνύματα).

 

Ερμηνευτικά τόσο η Καλλιρρόη Βελέντζα, όσο και ο Απόστολος Μεσσανάκης, που κρατά τους ανδρικούς ρόλους θεωρώ οτι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια ερμηνευτική κλιμάκωση των ρόλων τους (όσοι δείτε την παράσταση θα καταλάβετε τι εννοώ). Δεν αναπαρήγαγαν απλά τα λόγια του σεναρίου, αλλά με την γλώσσα του σώματος, τις εκφράσεις του προσώπου και τις κινήσεις τους έδωσαν ζωή στους ήρωες. “Δεν θέλω να υποδύομαι απλά τους ήρωες, θέλω ο καθένας τους να βγάζει μια αλήθεια, όσο υπερβολική και αν είναι” , μου είπε ο Απόστολος Μεσσανάκης μετά την παράσταση.

Συμπέρασμα; Τα “Κομμάτια και Θρύψαλα” είναι μια παράσταση που πρέπει να δείτε. Τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ και είναι πολύ καλοί στο αποτέλεσμα που προσφέρουν. Επίσης για όσους σκέφτονται τον χρόνο, να ξέρετε ότι το έργο δεν θα σας κουράσει, καθώς δεν είναι πολύ μεγάλο. Είναι τόσο , όσο χρειάζεται, για να δούμε, να σκεφτούμε και να προβληματιστούμε !

“Κομμάτια και Θρύψαλα” λοιπόν , του Γιώργου Σκούρτη, απο την ομάδα RE-ACT στο θέατρο Νηπιαγωγείο, με τους Καλλιρρόη Βελέντζα και Απόστολο Μεσσανάκη σε σκηνοθεσία Καλλιρρόης Βελέντζα. Ήχος/φώτα Διονύσης Μαλαπάνης, Σκηνικά/κοστούμια: ομάδα Re-Act

Κάθε Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30 στο Θέατρο Νηπιαγωγείο, ΛεΪκων 24.

Γενική είσοδος 12 ευρώ

Άνεργοι, φοιτητές, μαθητές: 8  ευρώ

Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6948930181 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΘΕΑΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ