Πρεμιέρα για το «Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

Η νέα ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «Nimic» και πρωταγωνιστή τον Ματ Ντίλον, έκανε πρεμιέρα στις 9 Αυγούστου στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο.Το σενάριο είναι γραμμένο από τους Γιώργο Λάνθιμο και Ευθύμη Φιλίππου, το μοντάζ υπογράφουν οι Ντομινίκ Λιούνγκ και Γιώργος Μαυροψαρίδης, ενώ εταιρείες παραγωγής είναι η γερμανική Rekorder, η αμερικάνικη Merman και η βρετανική Droga5.    

Η συνάντηση ενός επαγγελματία βιολοντσελίστα με έναν άγνωστο άντρα στο μετρό θα έχει απροσδόκητες και οριακές συνέπειες στη ζωή του 

 

Η επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ του Λοκάρνο αναφέρει σχετικά με το «Nimic» : Επιστρέφοντας στις δημιουργίες μικρού μήκους, ο Γιώργος Λάνθιμος προτείνει μία πιο εκλεπτυσμένη κι ανάλαφρη εκδοχή των δυστοπικών του αλληγοριών, παίζοντας περισσότερο με τους χαρακτήρες και τις προσωπικότητές τους, παρά με τις αλληγορίες. Με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντίλον, ο σκηνοθέτης παραδίδει ένα μικρό αλλά επιδραστικό θρίλερ…” 

Ο ίδιος ο Γιώργος Λάνθιμος σχολιάζει: “Χάρηκα που μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω πάνω σε ένα πιο σύντομο φορμάτ, το οποίο μπορεί πολλές φορές να είναι απαιτητικό αλλά προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση. Αναπτύξαμε ένα σενάριο ξεκινώντας από μια πολύ ενδιαφέρουσα αρχική ιδέα και κόνσεπτ και απολαύσαμε μια υπέροχη δημιουργική ελευθερία στη διάρκεια της υλοποίησης του φιλμ. Είναι πάντα πολύ συναρπαστικό να σε προσκαλούν να σκεφτείς αντισυμβατικά.” 

 

Από την πλευρά του ο Ματ Ντίλον εξέφρασε την μεγάλη χαρά του που θα συμμετέχει στο πρότζεκτ, σχολιάζοντας πως «είναι σπάνιο ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης όπως ο Γιώργος να κάνει ταινίες μικρού μήκους. Στον Γιώργο αρέσει να αρπάζει τις ευκαιρίες και να δίνει στο κοινό τροφή για σκέψη. Είναι ένα κάπως σουρεαλιστικό φιλμ με οικουμενικά ζητήματα σχετικά με την οικογένεια και την ταυτότητα. Η δομή μοιάζει με παζλ οπότε δεν είσαι ποτέ ακριβώς σίγουρος τι συμβαίνει. Εγώ είχα τις δικές μου ιδέες και ρωτούσα τον Γιώργο αλλά αυτός απλώς χαμογελούσε και δεν έλεγε τίποτα. Νομίζω πως προτιμάει να αφήνει την ταινία να μιλάει», είπε ο διάσημος ηθοποιός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ