Μένουμε στο σπίτι…. και περνάμε καλά | Προτάσεις για να αξιοποιήσεις τον χρόνο στο σπίτι

Επειδή κάθεσαι μέσα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αν όχι όλη την μέρα, δεν σημαίνει πως θα μαραζώσεις κιόλας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις και να σου φτιάξουν και τη διάθεση. Άλλωστε σκέψου οτι το σπίτι σου είναι το ησυχαστήριο σου, το έχεις επιλέξει εσύ και πρέπει να νιώθεις άνετα σε αυτό. Πρέπει να είναι ένα μέρος που να σ’ ευχαριστεί να μένεις εκεί. Άρα, γιατί να μην περάσεις ωραία; Πιο κάτω λοιπόν θα βρεις κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για να αξιοποιήσεις τον χρόνο σου στο σπίτι.

1)Διάβασε ένα βιβλίο

Το βιβλίο είναι από τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου. Μπορεί να σου ανοίξει τους ορίζοντές σου, να σου μάθει πάρα πολλά πράγματα κι έναν κόσμο τελείως διαφορετικό, να καλλιεργήσει την φαντασία σου, αλλά και να αυξήσει και να εμπλουτίσει τις γνώσεις σου. Τώρα λοιπόν , που έχεις ελεύθερο χρόνο είναι μια πολύ καλή λύση.

2)Κάνε γυμναστική στο σπίτι 

Το ότι έκλεισε το γυμναστήριο σου δεν σημαίνει οτι χάθηκε ο κόσμος. Μπορείς πολύ άνετα να βάλεις ευχάριστη μουσική και να γυμναστείς στο σπίτι. Έτσι θα διασκεδάσεις και θα “κάψεις” θερμίδες. Η γυμναστική στο σπίτι είναι από τις δραστηριότητες που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα σε γεμίσουν ενέργεια. Μπορείς, επίσης, να κάνεις και διαλογισμό για να χαλαρώσεις και να δεις τα πράγματα πιο ευχάριστα.

3)Περιποιήσου τον εαυτό σου

Σίγουρα αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να ασχοληθείς λίγο παραπάνω με τον εαυτό σου, κάτι που σίγουρα δεν προλαβαίνεις να κάνεις όταν τρέχεις από υποχρέωση σε υποχρέωση. Κάνε τα beauté σου, ένα απολαυστικό αφρόλουτρο, φτιάξε τη δικιά σου μάσκα προσώπου και περιποιήσου τα άκρα σου. Σίγουρα έχεις κι εσύ την ανάγκη να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου!

4)Δες ταινίες και σειρές 

Η παραμονή στο σπίτι είναι μια καλή ευκαιρία να δεις ταινίες και σειρές στο διαδίκτυο, το netflix και τις συνδρομητικές τηλεοράσεις. Ειδικά αν είσαι σινεφίλ και δεν θες να χάνεις επεισόδιο.  Μπορείς λοιπόν να φτιάξεις και σπιτικά ποπ-κόρν και να απολαύσεις μια σειρά στον καναπέ. Αν πάλι θέλεις να κάνεις πρακτική σε κάποια ξένη γλώσσα επίλεξε να δεις μια ανάλογη ταινία χωρίς υπότιτλους.

5)Οργάνωσε τον χώρο σου

Ποιος θέλει να ζει σε ακατάστατο χώρο; Να η ευκαιρία λοιπόν να ξεκαθαρίσεις όσα χρειάζεσαι και να πετάξεις τα υπόλοιπα που απλά πιάνουν χώρο. Τακτοποίησε τη ντουλάπα σου, τα συρτάρια κι ό,τι άλλο θέλει μάζεμα. Οργάνωσε το περιβάλλον στο οποίο ζεις, ώστε να είναι καλύτερη και πιο οργανωμένη και η μέρα σου! Ίσως ανακαλύψεις και μικρούς θησαυρούς, ξεχασμένα αντικείμενα που με κάποιες διορθώσεις μπορούν να αξιοποιηθούν.

6)Άλλαξε διακόσμηση και διαρύθμιση στο σπίτι σου

Αν βαρέθηκες τον χώρο σου πρόσθεσε νέες πινελιές στη διακόσμηση του αξιοποιώντας παλιά αντικειμμενα ξεχασμένα στην αποθήκη. Δημιούργησε νέα όμορφα διακοσμητικά, άλλαξε θέση στα έπιπλα του σαλονιού ή της κρεβατοκάμαρας, άλλαξε χρώμα στους τοίχους. Έτσι θα ανανεώσεις το σπίτι σου, αλλά και την διάθεση σου. 

7)Ασχολήσου με την μαγειρική 

Πειραματίσου στην κουζίνα. Αν δεν το ‘χεις και τόσο με την μαγειρική, δεν χρειάζεται να φτιάξεις κάτι δύσκολο και να ανοίξεις φύλλο. Ξεκίνα από τα απλά. Ένας ιδιαίτερος και θρεπτικός χυμός, μια σαλάτα, ένα ψητό στο φούρνο,  ένα εύκολο κέικ,  ή μερικά νόστιμα cookies ίσως να ήταν μια καλή επιλογή!

8) Ασχολήσου με το κομμάτι της δουλειάς σου.

Το ότι μένουμε στο σπίτι δεν σημαίνει οτι δεν μπορούμε να δουλέψουμε και από το σπίτι. Ειδικά σε μια εποχή, που όλα γίνονται από τον υπολογιστή. Ασχολήσου λοιπόν με την δουλειά, κάνε ότι θα έκανες και στο γραφείο, στείλε τα μέιλ σου, φτιάξε την ατζέντα σου. Αν πάλι είσαι άνεργος/η, να μια καλή ευκαιρία να φτιάξεις το βιογραφικό σου και να το στείλεις.

9)Επικοινώνησε με φίλους

Στο σπίτι σου κάθεσαι, δεν είσαι ξεκομμένος/η από τον κόσμο. Τα social media προσφέρουν την δυνατότητα να είσαι σε συνεχή επικοινωνία με τους φίλους σου και να νιώθεις οτι είστε όλοι μαζί. Κάνε λοιπόν μια βιντεοκλήση, ή μια απλή κλήση τηλεφωνική, μπες σε τσατ και συνομίλησε με φίλους. Θα περάσει η ώρα και θα ανταλλάξετε και τα νέα σας.

10)Ασχολήσου με το μπαλκόνι σου και τα φυτά σου

Ένας χώρος χωρίς λουλούδια και φυτά είναι ένας χώρος μίζερος και άχρωμος. Όσο λοιπόν είσαι στο σπίτι ασχολήσου με το μπαλκόνι σου και τα φυτά εσωτερικού χώρου, άλλαξε τους γλάστρες, άλλαξε και φυτά αν είναι εποχικά και δώσε στον χώρο σου μια νέα μορφή.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ