” Το Παληό Πανεπιστήμιο και οι ένοικοί του” – Με αυτή την παράσταση το τελικό φινάλε του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του στην Καλαμάτα, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023. Για όλους τους εμπλεκόμενους, διοργανωτές, καλλιτέχνες και θεατές, ήταν 9 πολύ σημαντικές μέρες για το Κουκλοθέατρο με φιλοξενούμενους πολύπλευρους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παρουσιάστηκαν κουκλοπαίκτες που έχουν αφήσει ένα πολύ ισχυρό αποτύπωμα στην τέχνη τους αλλά και πιο νέα ταλέντα, που κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα .
Όμως το τελικό φινάλε του Φεστιβάλ θα δοθεί στο Ναύπλιο, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, με την παράσταση ” Το Παληό Πανεπιστήμιο και οι ένοικοί του” μια ενδιαφέρουσα παραγωγή του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το έργο με παρουσιάστρια τη Φαίη Τσίτου και τον Βασιλη Μπονάτσο ερευνά και παρουσιάζει την ιστορία του πολεοδομικού σχεδίου της Αθήνας και την ιστορία του παλιού κτιρίου του Πανεπιστημίου, στο οποίο και στεγάζεται το σημερινό Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η παράσταση θα δοθεί σε ενήλικο κοινό και φοιτητές, ώρα 8.00 το βράδυ, στην Αίθουσα “Λήδα Τασοπούλου” του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Η διοργάνωση του φεστιβάλ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη της Σχολής Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο για τη συνεχή και δημιουργική συνεργασία της με το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας και την Πειραματική Σκηνή, όπως και την κουκλοπαίκτρια Φαίη Τσίτου για την ενδιαφέρουσα παράστασή της.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ