“Θεματικός τουρισμός μέσα από τα έθιμά μας”

Μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση διατύπωσε στην προσωπική της σελίδα η  Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Μεσσηνίας “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο” με τον Παναγιώτη Νίκα Νέλλη Κουβελάκη με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Συγκεκριμένα στην διαδικτυακή της σελίδα έγραψε:

“Με αφορμή τους εορτασμούς για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, επισκέφθηκα την Άνω πόλη Κυπαρισσίας καθώς και το Σιδηρόκαστρο Δήμου Αυλώνος, ενώ παράλληλα παρακολούθησα τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Η περιοχή μας διαθέτει μια δυναμική που αν αξιοποιηθεί κατάλληλα, με μέτρα και πολιτικές συντονισμού, μπορούμε να επιτύχουμε την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος σχετικού με τα ήθη και έθιμα.

Τα δυνατά σημεία της περιοχής μας, είναι το φυσικό της κάλλος, η ιστορία και ο πολιτισμός μας, οι κλιματολογικές συνθήκες και φυσικά πως πρόκειται για αναδυόμενη περιοχή.

Τα προς βελτίωση αφορούν στο οδικό δίκτυο κυρίως στην περιοχή της Μάνης, την ελλειπή καθαριότητα των δημόσιων χώρων, την ελλειπή τουριστική εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και τη χαμηλή ποιότητα σε σημαντικό αριθμό τουριστικών καταλυμάτων.

Η αυξημένη ζήτηση για νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες τα τελευταία χρόνια, αποτελεί πρόκληση και ένα στοίχημα όχι μόνο για την περιοχή της Μεσσηνίας, μα για όλες τις Περιφερειακές ενότητες που αφορούν στο γεωγραφικό χαρτοφυλάκιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο θεματικός τουρισμός, σχετικά με τα ήθη και έθιμα, συνδυάζεται απόλυτα με την προώθηση της τοπικής παραγωγής, των τοπικών προϊόντων της Μεσογειακής διατροφής, του τουριστικού marketing την ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της περιφέρειάς μας.

Υπάρχουν εκατοντάδες πολιτιστικοί σύλλογοι και εθελοντικές ομάδες για τους οποίους η ανάδειξη της ιστορίας μας αποτελεί, μοναδικό κίνητρο. Αυτές τις προσπάθειες οφείλουμε να τις επιβραβεύσουμε, να τις κρατήσουμε ζωντανές και να τις ωθήσουμε σε περαιτέρω ανάπτυξη ώστε να παραδοθούν στις επόμενες γενιές πιο ισχυρές για περαιτέρω εξέλιξη.

Κανέλλα (Νέλλη) Δ. Κουβελάκη

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Μεσσηνίας “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο” με τον Παν. Νίκα”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ