Πολύ δυνατός θόρυβος αναστάτωσε την Σαντορίνη

Ένας εκκωφαντικός θόρυβος αναστάτωσε εχτές το μεσημέρι ολόκληρη την Σαντορίνη με πολλούς να τρέμουν στην ιδέα οτι το ηφαίστειο ξυπνάει.

Ο πολύ δυνατός αυτός θόρυβος  ακούστηκε σε ολόκληρο το νησί, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς συνέβη και τι τον προκάλεσε. Ο κόσμος εννοείται πανικοβλήθηκε, καθώς όλοι σκέφτηκαν οτι πρόκειται για κινητικότητα του ηφαιστείου, οι ειδικοί όμως συνιστούν ψυχραιμία λέγοντας πως δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και πανικού περί έκρηξης του ηφαιστείου.

Ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας μάλιστα ενημέρωσε μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, πως πρόκειται για ασθενή σεισμική δόνηση, σε μικρό εστιακό βάθος.

Όπως αναφέρει ο σεισμολόγος: «Υπάρχουν σκέψεις που ανέφερε ο συνάδελφος Κώστας Παπαζάχος για ανθρωπογενή αίτια της δόνησης που κατεγράφη στην Σαντορίνη. Πχ έκρηξη στο λατομείο στον Πύργο. Αλλά η δόνηση έχει καταγραφή σε σταθμό απέναντι στην Θηρασιά και στην Νέα Καμμένη και όχι στον σχολικό σεισμογράφο στο Εμπορείο που είναι πιο κοντά στον Πύργο….και εάν είναι έκρηξη από άνθρωπο είναι μεγάλη και θα διαπιστωθεί και επιστημονικά σε λίγο. Επίσης η εκδοχή να πέρασε υπερηχητικό και να έσπασε το φράγμα του ήχου…τα εξετάζουμε επιστημονικά δεν πανικοβάλουμε.”

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ