Άκρως πετυχημένη η πρεμιέρα του “ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ” στο Θέατρο Νηπιαγωγείο

Με επιτυχία και παρουσία πλήθους θεατών πραγματοποιήθηκε εχτές Σάββατο 12 Οκτωβρίου η πρεμιέρα της παράστασης “ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ” στο Θέατρο Νηπιαγωγείο. Ήδη από νωρίς ο χώρος του Θεάτρου είχε γεμίσει κόσμο , ο οποίος καταχειροκρότησε στο τέλος τους τρεις ηθοποιούς για αρκετή ώρα, ενώ τα σχόλια που ακούγονταν για το συνολικό αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ θετικά. Να πούμε οτι η πετυχημένη αθηναϊκή παράσταση εντυπωσίασε το κοινό της Αθήνας και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια την περασμένη σεζόν, ενώ παράλληλα με την πόλη μας θα συνεχίσει να ανεβαίνει και αυτήν την σεζόν στην πρωτεύουσα.

 

Το κείμενο της παράστασης στηρίζεται στην τραγωδία Ηλέκτρα του Σοφοκλή και στην τραγική μοίρα του οίκου των Ατρειδών, όπου μετά την δολοφονία του Αγαμέμνονα από την γυναίκα του Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγισθο, η κόρη του αδικοχαμένου βασιλιά Ηλέκτρα, η οποία έτρεφε και μεγάλη αγάπη σε εκείνον, μεγαλώνει με τον πόθο της εκδίκησης και το μίσος για την μητέρα της και τον εραστή της που σφαιτερίζονται τον θρόνο του Αγαμέμνονα, ο οποίος δικαιωματικά ανήκει στον αδερφό της τον Ορέστη. Περιμένει λοιπόν την στιγμή που ο Ορέστης θα επιστρέψει θα εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα της και θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Και κάποια στιγμή το πλήρωμα του χρόνου έρχεται και καθένας από τους ήρωες θα πάρει οτι του ορίζεται…..
Το ιδιαίτερο με την παράσταση αυτή είναι οτι ακολουθώντας τα πρότυπα του αρχαίου θεάτρου και έχοντας ως αφετηρία την αρχή των τριών υποκριτών, βλέπουμε τρεις άντρες ηθοποιούς να αναλαμβάνουν να γίνουν φορείς του πιο αιματοβαμμένου μύθου, ανακαλύπτοντας τον εκ νέου και χτίζοντας γέφυρες μεταξύ παρελθόντος και παρόντος. Επίσης η μινιμαλιστική, αφαιρετική και με αρκετά σύμβολα σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Ματζιάρη, που εκτός από το προσωπείο της Ηλέκτρας, κρατά και την σκηνοθεσία δίνει την δυνατότητα στον θεατή να επικεντρωθεί στους ήρωες, τις ψυχολογικές τους μεταπτώσεις και αντιδράσεις, στοιχεία που εξωτερικεύουν με πολύ ρεαλιστικό τρόπο τόσο ο ίδιος, όσο και οι ταλαντούχοι Κωνσταντίνος Γιουρνάς, ο οποίος κρατά το προσωπείο της Κλυταιμνήστρας , του Ορέστη και του χορού, όσο και ο Φώτης Κουτρουβίδης, που κρατά το προσωπείο της Χρυσόθεμις, του Παιδαγωγού , και του χορού  
Μεγάλα ερωτήματα ζητούν απάντηση και όλοι μας καταλήγουμε σε βασικά συμπεράσματα. Τί είναι ήθος και τί δίκαιο; Τί γίνεται όταν οι θεσμοί παραλύουν και η βαρβαρότητα κατακλύζει την πόλη; Η Ηλέκτρα πως μπορεί να εκληφθή, ως σύμβολο του ασυνείδητου ή ως μορφή πολιτικών διαστάσεων; Ποια εξουσία δεν φτάνει στην κορυφή χωρίς το αίμα του αντιπάλου της και ποιος επόμενος εξουσιαστής δεν θα την αρπάξει με τον ίδιο τρόπο; Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε; Η νέα γενιά σε μια περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων και ερωτημάτων συνομιλεί με το ίδιο το παρελθόν της για να βρει καθαρό βλέμμα να αντιμετωπίσει το παρόν.
Ό,τι μεγαλώνει στη μοναξιά, γίνεται άγριο… και επιβιώνει.

 

Συντελεστές

Απόδοση / Δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Ματζιάρης, Φώτης Κουτρουβίδης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Ματζιάρης
Κοστούμια: Χριστίνα Τσουτσουλίγα
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Κίνηση: Φαίδρα Σούτου
Παίζουν: Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Φώτης Κουτρουβίδης, Γιώργος Ματζιάρης

Τιμές εισιτήριων 10 κανονικό / 8 φοιτητικό –ανέργων
Τιμές προπώλησης 8 κανονικό / 6 φοιτητικό –ανέργων
Προπώληση εισιτήριων στο ταμείο του θέατρου από Δευτέρα 7 Οκτωβρίου  κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 6-8 το απόγευμα .
Τηλέφωνο κρατήσεων 6943092719
Από 12 Οκτωβρίου μέχρι 10 Νοεμβρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 στο θέατρο νηπιαγωγείο Λεϊκων 24.
Υποστήριξη: Έμφασις 91.8 fm – Life fm 88 – EnterMessinia.gr – EnterMessinia TV 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ