2.000 μαθητές, 54 ταινίες και ένα 6ήμερο γεμάτο κινηματογράφο στο 2ο Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας

Μεγάλη επιτυχία για το 2ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας. Σε έξι μέρες, περίπου 2000 μαθητές από τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Καλαμάτας μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, παιδιά και γονείς, βρέθηκαν στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου παρακολουθώντας 54 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, συζητήσεις, έναν μοναδικό Διαγωνισμό με στόχο μια αστεία ιστορία, εκλεκτούς καλεσμένους και μια συναυλία με υπέροχα τραγούδια εκτός των άλλων.

Σκοπός του Φεστιβάλ ήταν η ψυχαγωγία και η διάπλαση των παιδιών και η ανάδειξη της αξίας του κινηματογράφου ως σημαντικού στοιχείου για την ενίσχυση της κοινωνικοποίησής τους και της ενσυναίσθησής τους.

Το Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας (#kalyff) αποτελεί πρωτοβουλία μιας πολυμελούς ομάδας διοργάνωσης με βάση την Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων και έχει την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ.

Δείτε ΕΔΩ το απολογιστικό δελτίο του Φεστιβάλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ