«Γεωργάντεια 2024» -Ο αγώνας που έγινε θεσμός – 31 Μαρτίου, στο Στενό Αρκαδίας

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ποσειδώνας Τρίπολης, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης και την Δ.Κ. Στενού, θα διοργανώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα δρόμου «Γεωργάντεια», ο οποίος τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.


Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 31 Μαρτίου, στο Στενό Αρκαδίας, και αυτή τη χρονιά ο συμβολισμός είναι μεγάλος καθώς συμπληρώνονται 120 χρόνια από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου του Νικόλαου Γεωργαντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1904, στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ.

Η 2η διοργάνωση θα διεξαχθεί, όπως και η πρώτη, σε μία πανέμορφη διαδρομή στο Στενό της Αρκαδίας, τόπο γεννήσεως του Ολυμπιονίκη. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στα 10 ή τα 5 χλμ και να τρέξουν μέσα σε μία ανοιξιάτικη φύση, να γυμναστούν και να ζήσουν στιγμές από αυτές που μόνο η άθληση μπορεί να προσφέρει. Παράλληλα με τους αγώνες ενηλίκων θα υπάρχει και παιδικός αγώνας 1.000μ.

Τα «Γεωργάντεια» διεξήχθησαν για πρώτη φορά το 2023 προκειμένου να τιμηθεί ο Αρκάς Ολυμπιονίκης, ο οποίος διακρίθηκε για τις επιδόσεις του, αλλά και για το αθλητικό του ήθος. Από την πρώτη στιγμή, ο αγώνας αγκαλιάστηκε από τους φίλους του δρομικού κινήματος και οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Εφέτος, η Οργανωτική Επιτροπή έχει προγραμματίσει παράλληλες εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν την άσκηση με στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης.

Την Προκήρυξη της διοργάνωσης μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ
Για εγγραφή πατήστε ΕΔΩ

Χορηγοί επικοινωνίας Έμφασις 91.8 Life fm 88EnterMessinia.gr – EnterMessinia TV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ