5ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας «σΤης Ελιάς το Δάκρυ»

Το 5ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας «σΤης Ελιάς το Δάκρυ» επιστρέφει την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024.

Θα πραγματοποιηθεί στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας από την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 μέχρι και τη Δευτέρα 01 Απριλίου 2024.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δεκατέσσερις παραμυθάδες και δύο μουσικούς που κουβαλάνε στο δισάκι τους παραμύθια για όλους!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

“που ‘ναι το ψέμα, που ‘ναι η αλήθεια;”
Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 στις 21:00, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, το Φεστιβάλ ξεκινά  με μια αφήγηση για ενήλικο κοινό και εφήβους από 12 χρονών και πάνω, με τίτλο “που ‘ναι το ψέμα, που ‘ναι η αλήθεια;”. Αν θέλετε να μάθετε τι απέγινε ένα κορίτσι που είναι γίδα ή μήπως μια γίδα που είναι κορίτσι ή τι άλλο θα σκαρφιστεί εκείνος ο κοντοπίθαρος για να ξεγελάσει μήτε έναν μήτε δυο μα 40 δράκους αλλά και πολλά ακόμα κρυμμένα μυστικά, ελάτε να ακούσετε την Βέρα Αισώπου, την Άλκη Δίμιζα, την Γιώτα Ηλιοπούλου και την Μαρίζα Νταϊφά να ξετυλίγουν την κόκκινη κλωστή και την Γεωργία Μπατσικούρα να τους συνοδεύει με την μουσική της.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

“Παραμύθι μυθιακό, γύρνα σβούρα να στο πω”

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 18:00, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, έρχεται η σειρά των παραμυθιών για τους μικρούς μας φίλους μιας και οι παραμυθούδες Αγγελική Θεοδωρακοπούλου, Γιώτα Κωνσταντινέα, και Θεοδοσία Ψευτέα θα αφηγηθούν ιστορίες αυστηρά και μόνο για παιδιά από 5 έως 95 ετών! Με Ήρωες μεγάλους και μικρούς που ξεπηδούν από μέρη μακρινά και έχουν όνειρα πολλά. Γύρω από την κόκκινη κλωστή θα ακούσουμε για γριές, για γέρους, παιδιά και ψωμιά με χάχανα και ποδοβολητά!!! Το λοιπόν καλώς να ορίσετε και καθόλου μην αργήσετε!!!
Γενική είσοδος 3 ευρώ.

“της θάλασσας η θυγατέρα και άλλα χρώματα”

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 21:00, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, η Αγνή Στρουμπούλη και ο βιολοντσελίστας Σταύρος Παργινός με την πρωτότυπη μουσική του, θα μας αφηγηθούν παραμύθια λαϊκά με φωνή και βιολοντσέλο! Παραμύθια κατάλληλα για ενήλικες αλλά και έφηβους από 15 χρονών και πάνω!

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

ο βασιλιάς με τα τραγίσια αυτιά ”

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στις 12:00 το μεσημέρι ο βασιλιάς με τα τραγίσια αυτιά αλλά και άλλοι “ήρωες” παραμυθιών θα μας συναντήσουν στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Η Αγνή Στρουμπούλη και ο βιολοντσελίστας Σταύρος Παργινός τώρα θα μοιραστούν ιστορίες κατάλληλες μόνο για παιδιά από 5 έως 95 ετών!

Γενική είσοδος 3 ευρώ.

“Η Τουραντώ , ο Σαρσεμπάι και τα πενήντα ίδια φορέματα “
Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στις 20:00 στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας η Κατερίνα Γυφτάκη, η Εύη Ντινοπούλου και ο Σπύρος Τσίρος θα μας λύσουν την απορία, πόσα πρόσωπα έχει ο έρωτας; Μπορείς να τον κερδίσεις με αινίγματα; Μπορείς να τον δελεάσεις με πενήντα ίδια φορέματα;  Για ενήλικο κοινό και εφήβους από 12 χρονών και πάνω.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

“Το χρυσό κλειδί  ” 

Τέλος, την Δευτέρα 01 Απριλίου στις 20:00, το χρυσό κλειδί θα ξεκλειδώσει ένα σεντούκι γεμάτο παραμύθια! Γιατί όπου υπάρχει κλειδαριά υπάρχει σίγουρα κοντά και κάποιο ταιριαστό κλειδί. Ένα κλειδί που ξεκλειδώνει μυστικά και η Γεωργία Γκότση, η Χριστίνα Δίμιζα και η Λίλλυ Τριαντάρη ξέρουν που είναι το κλειδί μα και που είναι η κλειδαριά αλλά και τι κρύβει το σεντούκι! Μια αφήγηση για ενήλικο κοινό και εφήβους από 12 χρονών και πάνω.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ