Κακός οιωνός ή ατύχημα το νεκρό περιστέρι των Θεοφανείων της Καλαμάτας;

  • Με την κρίση και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο οι αναφορές των φορέων  

theofaneia-2018-5

 Παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων φορέων, με σύμμαχο τον καλό καιρό, αλλά και με… απρόοπτα, τελέστηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας, ο Καθαγιασμός των υδάτων, στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανείων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Την ώρα που ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, έψαλε το απολυτίκιο της μεγάλης γιορτής, στο σημείο όπου αναφέρει “…και τον Πνεύμα εν είδη περιστεράς, εβεβαίου του λόγου το ασφαλές”, απελευθερώθηκαν όπως κάθε χρόνο, συμβολικά, περιστέρια, με το ένα από αυτά, το οποίο κρατούσε, μάλλον… λίγο πιο σφιχτά απ’ όσο έπρεπε, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, να μην τα… καταφέρνει και να πραγματοποιεί, αντί για πέταγμα συμβολίζοντας το Άγιο Πνεύμα, ελεύθερη… πτώση στο κενό,  πέφτοντας στο νερό, νεκρό!

theofaneia-2018-12 theofaneia-2018-9

Το περιστατικό, προκάλεσε αίσθηση, καθώς η εικόνα αυτή, ήταν αν μη τι άλλο, ήταν ασύμβατη με τη λαμπρή γιορτή και το συμβολισμό της, με πολλούς να κάνουν λόγο για… κακό οιωνό!

theofaneia-2018-11

Ο δήμαρχος πάντως, σχολιάζοντας το περιστατικό επεσήμανε πως “αυτά συμβαίνουν”, τονίζοντας πως το περιστέρι, μάλλον δεν ήταν καλά, καθώς μένουν για αρκετή ώρα στο κλουβί.
Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις, εκπροσώπησε ο μεσσήνιος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος έστειλε μήνυμα εξόδου από την κρίση, απαντώντας εμμέσως στις αναφορές που έκανε από το βήμα του ιερού ναού της Αναλήψεως του Χριστού, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

ΜΗΝΥΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΣΕ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

theofaneia-2018-4

“Εύχομαι η σημερινή ημέρα, η μέρα του Φωτός, να γεμίσει τη ζωή όλων μας, με ελπίδα και προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο. Ήδη ανέτειλε το νέο έτος, το 2018 που εύχομαι να είναι ένα έτος που θα αποτελέσει απαρχή, ώστε ο τόπος μας να ξεκινήσει να βγαίνει από αυτήν την κρίση στην οποία είμαστε, και να μπορέσουμε όλοι να αντλήσουμε φερέλπιδες προσδοκίες, ότι η ζωή όλων μας θα φτιάξει, θα γίνει καλύτερη, ότι η κοινωνία θα είναι περισσότερο ανθρώπινη και κυρίως, ότι θα φωτίσει όλους εκείνους, οι οποίοι λαμβάνουν τις αποφάσεις, εντός και εκτός της χώρας μας, ώστε ποτέ η πατρίδα μας, να μην αισθανθεί ότι απειλείται η ιστορικότητα και η ελληνικότητά της.

Επιπλέον, ότι θα μάθουμε όλοι, να σεβόμεθα την αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου, όπως αυτό  παρουσιάζεται στη ζωή του κάθε συνανθρώπου μας”, ανέφερε με νόημα στο μήνυμά του, ο κ. Χρυσόστομος, ο οποίος έχει πολλές φορές σχολιάσει καίρια ζητήματα, όπως πρόσφατα, τα των πλειστηριασμών, με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, να τον ακούει με προσοχή και λίγο μετά να του απαντά. “Γιορτάσαμε τα Φώτα με μια ηλιόλουστη ημέρα, ο καλύτερος οιωνός  για μια καλύτερη χρονιά. Το 2018, θα είναι πράγματι μια καλύτερη χρονιά, καθώς η χώρα μας, θα αφήσει πίσω την επιτροπεία και εφτά χρόνια συσσωρευμένης μιζέριας, λιτότητας και μνημονιακών πολιτικών, που έπρεπε αλλιώς να είχαν χαραχθεί”, ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, απαντώντας και αφήνοντας αιχμές κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του. “Το κυριότερο είναι πως θα πρέπει η βελτίωση των θετικών μεγεθών της οικονομίας, επιτέλους, να καθρεφτίζεται στην καθημερινότητα των απλών ανθρώπων. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί γιατί η χώρα μας έχει γυρίσει πια σελίδα”, δήλωσε και απάντησε και στα του Σκοπιανού.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

“Αυτή, θα είναι μια επίσης καλή χρονιά για τα εθνικά μας θέματα”, σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος και στάθηκε στο σοβαρό αυτό θέμα, που βρίσκεται στο επίκεντρο. ” Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που χρονίζοντα θέματα, θέλουμε να τα λύνουμε. Είμαστε εναντίον των πολιτικών της αδράνειας. Πράγματι, τώρα, υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για το Σκοπιανό και θα επιδιώξουμε να έχουμε μια λύση για τα εθνικά συμφέροντα, που θα την φέρουμε στη Βουλή”, δήλωσε καταληκτικά, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

theofaneia-2018-10
Αξίζει να σημειωθεί πως παρόντες ήταν και αρκετοί ακόμη εκπρόσωποι φορέων και  φυσικά πολλοί πολίτες. Για το Σταυρό βούτηξαν και φέτος πολλοί κολυμβητές, με έναν από αυτούς να παίρνει στα χέρια τους και το νεκρό περιστέρι, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή πίτας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Καλαμάτας, με το φλουρί να τυχαίνει στην κόρη του αντιδημάρχου Θανάση Ηλιόπουλου και της Ανθίας Βαρούνη, Μαρίστα.

theofaneia-2018-7

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ