Νοσηλευτές με «μπλοκάκι» ετοιμάζεται να προσλάβει το Νοσοκομείο Καλαμάτας για να καλύψει τα κενά!

 «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» 10 ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ

ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ενός ακόμη, μείζονος προβλήματος στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, έφερε… η παρουσία εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ στη Μεσσηνία, καθώς στην επίσκεψη του κλιμακίου στο νοσηλευτικό ίδρυμα, μεταξύ και άλλων φορέων, ήρθε στο φως, η πρόθεση της Διοίκηση να προσλάβει νοσηλευτές για την κάλυψη των πολλών αναγκών, με «μπλοκάκι»!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Η είδηση αυτή, προκάλεσε αίσθηση, όταν ανακοινώθηκε από το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Χαράλαμπο Λυμπερά, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε ενόψει της Πανεθνικής Ημέρας Δράσης και της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης που προγραμματίζουν για την 30η του μηνός, 10 συνδικαλιστικοί φορείς, κάτω από την «ομπρέλα» της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. «Στην επίσκεψή μας στο Νοσοκομείο, διαπιστώσαμε πως η Διοίκηση, ετοιμάζεται για την πρόσληψη 20 νοσηλευτών με «μπλοκάκι»! Καταγγέλλουμε αυτή τη διαδικασία, καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει πάγια θέση, για τη μία και μοναδική σχέση εργασίας στο Δημόσιο και απαιτεί την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας», δήλωσε ο κ. Λυμπεράς, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτο το γεγονός αυτό, ειδικά σε μια τόσο νευραλγική θέση. «Ζητούμε από την κυβέρνηση και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να ξέρουν, πως δε θα γίνει αποδεκτή», ανέφερε και στάθηκε στα της απεργίας, η οποία αναμένεται να μην έχει… προηγούμενο.

Η ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρωτοβουλία γι’ αυτήν την απεργία, την Πανεθνική Ημέρα Δράσης, ανήκει στην Κοινωνική Συμμαχία, έναν συνασπισμό φορέων (κοινωνικών εταίρων και επιστημονικών συλλόγων) που απαρτίζεται από τις: ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, Δικηγορικό Σύλλογο Ελλάδας, ΤΕΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο, Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και ΑΓΣΣΕ και φυσικά, είναι «ανοικτή» για την είσοδο και νέων μελών. «Υπάρχουν προϋποθέσεις η απεργία αυτή, να είναι μια μεγάλη πανεθνική απεργία, καθώς για πρώτη φορά, 10 φορείς, έχουν συμμαχήσει για να δώσουν αποφασιστική απάντηση στη λιτότητα και στα μνημονιακά μέτρα», ανέφερε ο κ. Λυμπεράς, τονίζοντας πως η ΑΔΕΔΥ, εκτός των υπολοίπων, διαμαρτύρεται για τη γήρανση του δημοσιοϋπαλληλικού Σώματος και την απαγόρευση των προσλήψεων, την επικείμενη μείωση του αφορολόγητου για τους μισθωτούς, τις μειώσεις και τις περικοπές, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τις περικοπές των συντάξεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, τους πλειστηριασμούς μικρών και πρώτων κατοικιών, τη στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων ως «υπαίτιοι για την κακοδαιμονία του δημοσίου» και την αξιολόγηση, έτσι όπως προωθείται. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Μεσσηνία, Δημήτρη Φαββατά, που κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, κάνοντας λόγο για εργασιακό μεσαίωνα. «Ακόμη και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα καταστρατηγούνται, ενώ η ανασφάλεια διογκώνεται. Οι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν μόνιμες προσλήψεις, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πάγωμα όλων των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ και κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου», δήλωσε ο κ. Φαββατάς, με κάλεσμα φυσικά, να απευθύνουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς την απόφαση δημιουργίας της Κοινής Συμμαχίας με όλες τις μεγάλες συνδικαλιστικές δυνάμεις της χώρας, έλαβε στις 2 Φεβρουαρίου, η ΓΣΕΕ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

«Στις 30 Μαΐου λοιπόν, θα απεργήσουμε ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και την υπερφορολόγηση, γιατί είναι γεγονός ότι τα τελευταία 8 χρόνια των μνημονίων, εγκλώβισαν τη χώρα μας σε βαθιά ύφεση, κοινωνική καχεξία και φυσικά οικονομική δυσπραγία», ανέφερε με τη σειρά του, ο πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης, τονίζοντας πως «θύματα», ήταν όλες οι κοινωνικές ομάδες και κυρίως οι ευάλωτες. «Ανεργία, απορρύθμιση αγοράς εργασίας, κοινωνικός αποκλεισμός, δημευτική φορολόγηση, μεγάλες ανισότητες, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης, είναι μερικά μόνο από αυτά που πρέπει να ανατραπούν και αποτραπούν», δήλωσε εμφατικά ο κ. Τσώνης, τονίζοντας πως στη δημόσια σφαίρα, κυριαρχεί ο λαϊκισμός και η πόλωση, γι’ αυτό και οι υγιείς και κοινωνικές παραγωγικές δυνάμεις, πρέπει να ενωθούν και να δημιουργήσουν αυτό το Μέτωπο. «Αν πάμε μερικά χρόνια πίσω, θα βρούμε τη μισθωτή εργασία να συγκλίνει μερικώς, σε θέσεις, απόψεις και διεκδικήσεις, με άλλα λαϊκά στρώματα, όπως οι επαγγελματίες και οι βιοτέχνες. Καλούμε σε κοινό βηματισμό, για να αντιμετωπίσουμε τα μνημόνια και την καταστροφή που έχουν προκαλέσει. Αυτό που επιβάλλεται, είναι να κάνουν δική τους υπόθεση, την απεργιακή κινητοποίηση, αφού οι διεκδικήσεις σχετίζονται με την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, το τέλος των πλειστηριασμών και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας, τη μείωση της ανεργίας, το τέλος στη λιτότητα και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και τις ιδιωτικοποιήσεις», ανέφερε ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Γιώργος Κανέλης, ο οποίος καυτηρίασε το γεγονός της ύπαρξης ορισμένων φορέων απεργοσπασίας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι φορείς της Κοινωνικής Συμμαχίας, οι οποίοι επιδιώκουν να συμβάλλουν θετικά στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου, διεκδικούν επίσης, το Κοινωνικό Κράτος να παρέχει δίχτυ ασφαλείας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης, προστασία της δημόσιας υγείας, πολιτικές αγοράς εργασίας που δεν θα αναπαράγουν την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και εμπέδωση του Κράτους Δικαίου. Στην Καλαμάτα, εκείνη την ημέρα, την επόμενη Τετάρτη στις 30 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 10:30 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ