Κραυγή αγωνίας Νίκα για το εσωτερικό οδικό δίκτυο: «Δεν υπάρχει ανάπτυξη και κρουαζιέρα χωρίς δρόμους στη Μεσσηνία»

Κραυγή αγωνίας για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας και ειδικότερα της Καλαμάτας, υψώνει ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, μετά τη συνάντηση που είχε με πλοιοκτήτες κρουαζιερόπλοιων για τον μέλλον της κρουαζιέρας.

Ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, επεσήμανε σε όλους τους τόνους, πως δεν μπορεί να μιλάμε για ανάπτυξη και υποδοχή κρουαζιερόπλοιων, όταν οι επισκέπτες δεν θα μπορούν να μεταβούν με ευκολία και ασφάλεια στις περισσότερες από τις πανέμορφες περιοχές του νομού, για να θαυμάσουν τα αξιοθέατά του. «Επισκέφθηκα Έλληνες ιδιοκτήτες κρουαζιερόπλοιων, ώστε να έχουμε ένα καλύτερο πρόγραμμα για το 2019 και το 2020 και θα έχουμε, αφού μου είπαν πως οι επιβάτες δεν έχουν κανένα ζήτημα με την πόλη της Καλαμάτας, την οποία θεωρούν πανέμορφη.

Τους αρέσει πάρα πολύ και παίρνουν όμορφα εδώ, όμως οι επιβάτες αυτοί, δεν έρχονται μόνο για την πόλη υποδοχής! Θέλουν να πάνε παντού, να κάνουν εκδρομές και να δουν τα αξιοθέατα του νομού», δήλωσε ο δήμαρχος, απευθυνόμενος σε κυβέρνηση και Περιφέρεια, τονίζοντας πως πρέπει να γίνουν άμεσα, παρεμβάσεις. «Έχουμε ένα απαράδεκτο οδικό δίκτυο! Δεν πρόκειται να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα στην Καλαμάτα, αν δεν αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο», ξεκαθάρισε ο κ. Νίκας, ο οποίος έδωσε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα! «Δε γίνεται να πηγαίνεις στην Κορώνη, σ’ αυτόν τον πανέμορφο οικισμό και να χρειάζεσαι τρεις ώρες για να πας και να έρθεις, όπως και στην Αρχαία Μεσσήνη και την Καρδαμύλη!

Οι χρόνοι αυτοί, είναι απαγορευτικοί για να επισκεφθεί κανείς, τις πανέμορφες περιοχές μας», δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος λίγες ώρες μετά την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους δυο πολύ σημαντικούς οδικούς άξονες της Μεσσηνίας, η οποία ήρθε μέσω Κεφαλογιάννη και την προτροπή Λαμπρόποπουλου, έρχεται να… επιβεβαιώσει την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων, ειδικά όταν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, φέρεται να μην έχει –προς το παρόν τουλάχιστον- την πρόθεση να χρηματοδοτήσει την υλοποίηση δύο βασικών δρόμων. «Πρώτο ζήτημα, είναι η αναβάθμιση του εσωτερικού δικτύου που είναι καθοριστική για την ανάπτυξη της περιοχής και εκεί πρέπει να εστιάσουμε όλοι τις προσπάθειές μας, ο καθένας κατά το μέτρο της ευθύνης του», τόνισε ο δήμαρχος, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές. «Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε το Κατάκολο, αν δε γίνει ο δρόμος Καλό Νερό – Τσακώνα και στη συνέχεια προς Πύργο. Αυτά είναι κρίσιμα ζητήματα και δεν μπορεί  να κουβεντιάζουμε 10 χρόνια τώρα για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος, όταν έχουμε έτοιμη τη μελέτη και σύμφωνες γνώμες των Δημοτικών Συμβουλίων για τη χάραξη», ανέφερε, επισημαίνοντας πως η Μεσσηνία, πρέπει να αποκτήσει αναβαθμισμένο εσωτερικό δίκτυο, αφού αυτό, συνδέεται άμεσα, με την ανάπτυξη και την πορεία της.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ