«ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030»: Πάθος για την πόλη και… έμμεση στήριξη σε ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης!

ΔΕΝ ΚΑΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ …

kalamata-30

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ, φαίνεται πως είναι οι προετοιμασίες των επικείμενων υποψηφίων ή αυτών που επιθυμούν να κατέλθουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, με την Καλαμάτα να έχει… την τιμητική της, καθώς τα σενάρια, εδώ και καιρό, είναι πολλά!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ανάμεσά τους, όσον αφορά στα νέα πρόσωπα που έρχονται στο προσκήνιο, πολύς λόγος έγινε και πολλή μελάνη χύθηκε, για την Κίνηση «Καλαμάτα 2030», τα μέλη της οποίας χθες, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας τους στόχους τους. Στόχοι που έχουν να κάνουν, όπως είπαν, με το καλύτερο αύριο, το οποίο όλοι οι πολίτες αναζητούν, τονίζοντας πως δεν θα γίνει ποτέ, αυτοδιοικητική, αυτή η Κίνηση. Βέβαια, απαντώντας στη «Φ» ο πολιτικός μηχανικός και συνιδρυτής της νέας Κινηματογραφικής Λέσχης, Βασίλης Παπαευσταθίου, επεσήμανε πως «θα είναι ευχής έργο, κάποια μελλοντική Δημοτική Αρχή, να υιοθετήσει προτάσεις ή σχεδιασμό της ομάδας μας», πυροδοτώντας έτσι τα… σενάρια, αν όχι άμεσης υποψηφιότητας, τουλάχιστον στήριξης κάποιου υποψηφίου! Άλλωστε, τη συνέντευξη Τύπου, κάτι που σπάνια συνηθίζεται, παρακολούθησε μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Παπαμικρούλης, συνεργάτης του Βασίλης Κοσμόπουλου, για τον οποίο πολλά έχουν γραφτεί αναφορικά με ενδεχόμενη, νέα υποψηφιότητά του στο Δήμο.

ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Τα μέλη της Κίνησης αυτής πάντως, επέμειναν στον σκοπό που προσπαθούν να υπηρετήσουν, που δεν είναι άλλος, από τη βελτίωση της καθημερινότητας. Η χθεσινή ημέρα άλλωστε, την οποία και επέλεξαν για να γίνουν ευρύτερα γνωστοί στον κόσμο, δεν ήταν τυχαία, αφού ήταν η παγκόσμια ημέρα πολιτιστικής κληρονομιάς. «Βρισκόμαστε εδώ, ως μικρά τμήματα, μέλη, μιας συλλογικότητας που ακούει στο όνομα «Καλαμάτα 2030», μιας πρωτοβουλίας που στοχεύει να ενώσει τους ανθρώπους του πολιτισμού, άτομα με εθελοντική και κοινωνική δράση ή απλά ανήσυχους πολίτες που θέλουν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και να σχεδιάσουν έτσι όπως φαντάζονται την Καλαμάτα του 2030», δήλωσε ο κ. Παπαευσταθίου, ξεδιπλώνοντας το όραμά του για μια όμορφη πόλη, ένα όμορφο οικιστικό περιβάλλον, στο οποίο θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας και θα δημιουργήσουν. «Σημειολογικά, ξεκινάμε από το παρελθόν, αφού αν δεν μάθουμε την ιστορία της πόλης, αν δεν εξοικειωθούμε μαζί της και δεν την αγαπήσουμε, το να μιλάμε για το μέλλον, είναι σα να κατασκευάζουμε ένα πολυώροφο κτίριο χωρίς θεμέλια», τόνισε το μέλος της Κίνησης, η οποία εστιάζει στη λαϊκή και την κοινωνική ιστορία. «Το «Καλαμάτα 2030», είναι μια πρωτοβουλία, η οποία θέλει να συγκεντρώσει ανθρώπους που παράγουν πολιτισμό και έργο ή απλά, ανήσυχους πολίτες που θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης. Στόχος μας, είναι μια πόλη η οποία στο μέλλον, το 2030, θα πληροί όρους περιβαλλοντικής αειφορίας, οικονομικής ανάπτυξης και κυρίως κοινωνικής ευημερίας. Θα θέλαμε πάρα πολύ η πόλη μας, να στοχεύει στη βελτίωση του πνευματικού επιπέδου των κατοίκων της και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Δεν είναι αυτοδιοικητική κίνηση το «Καλαμάτα 2030», γιατί δεν της αρκεί, να είναι αυτοδιοικητική κίνηση. Θέλει να αλλάξει τη νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης των πολιτών και μακάρι αυτό, να άλλαζε μόνο με εκλογές! Το να σχεδιάσουμε το μέλλον, των παιδιών μας, να θέλουμε, για παράδειγμα εγώ, που έχω μια κόρη 4 ετών, η οποία το 2030 θα είναι 16, να μην είναι μονόδρομος να πάει στο εξωτερικό, αλλά να μπορεί να μείνει και να σπουδάσει στην πόλη. Υπό αυτό το πρίσμα, όσοι δουλεύουμε κάτω από την ομπρέλα του 2030, στοχεύουμε σε αυτόν τον ορίζοντα», ανέφερε και επεσήμανε πως η συνεργασία, σε άλλο επίπεδο ωστόσο, είναι απαραίτητη με τις Αρχές. «Είμαστε άτομα που παράγουμε ένα μικρό ή μεγάλο έργο πολιτισμού. Όλοι εμείς, με κάποιον τρόπο, έχουμε συνεργασία με το Δήμο. Τιμούμε τους θεσμικούς φορείς, μη γελιόμαστε και τους περιφερειάρχες και τους δημοτικούς άρχοντες και όλους όσοι αποφασίζουν να δώσουν το χρόνο τους για να εκπροσωπούν τους πολίτες και ναι, υπό αυτήν την έννοια θα συνεργαστούμε στο μέλλον», ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου με τον Βασίλη Πουλόπουλο από την πλευρά του, να παρουσιάζει την ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει ήδη έτοιμη η Κίνηση.

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

«Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πλατφόρμα, η οποία ενσωματώνει πάρα πολλές καινοτομίες, όσον αφορά στην κατασκευή της, με σκοπό να καταγράψουμε ιστορικές μνήμες και φήμες γύρω από κτίρια της πόλης μας. Απευθύνουμε κάλεσμα, όχι απλά να χρησιμοποιήσει ο κόσμος την πλατφόρμα αυτή για να δει τα στοιχεία που περιλαμβάνει, αλλά και για προσθέσει είτε δικές του φωτογραφίες, είτε δικές του μνήμες… Είναι ένας διαδραστικός χάρτης στον οποίο παρουσιάζονται όλα τα κτίρια που έχουν καταγραφεί, ενώ καταγράφονται θεματικές διαδρομές και λεπτομέρειες για κάθε ένα από αυτά, όσον αφορά στην αρχιτεκτονική αλλά και κοινωνικές ιστορίες. Είναι η αρχή για μια πλήρη καταγραφή της σημαντικής ιστορίας της πόλης μας», δήλωσε ο κ. Πουλόπουλος, που με τη σειρά του, ταύτισε την Κίνηση αυτή, με το Σχολείο Τουρισμού, το οποίος στη συνέχεια αγκαλιάστηκε από φορείς και ειδικότερα της αυτοδιοίκησης, χωρίς να παίρνει καμία κομματική ή πολίτική…. απόχρωση. Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως όσον αφορά στην πλατφόρμα και όχι μόνο, σημαντική είναι η συμβολή της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας, που έχει αναλάβει την αποτύπωση, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της, Νίκος Ηλιόπουλος. «Συμμετέχουμε στο πρότζεκτ αυτό για να καταγράψουμε φωτογραφικά τα κτίρια και κάποιες λεπτομέρειές τους και είναι χαρά για ‘μας, να συμμετέχουμε σε αυτήν την ιστορία, άλλωστε όταν ξέρεις την ιστορία σου, είναι σα να έχεις βάλει τα θεμέλια για έναν ουρανοξύστη για το μέλλον της πόλης», τόνισε χαρακτηριστικά.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ