Εντυπωσιακή εκδήλωση και συμμετοχή στη μουσική βραδαιά του «ΝΑΡΤΟΥΡΑ»

dsc07106%ce%b1

Ακόμα μία καταπληκτική εκδήλωση ΝΑΡΤΟΥΡΑ στο κατάμεστο Aquarella coffee –cocktails στην Καρδαμύλη, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.Ένα υπέροχο ταξίδι με μουσικές του Βορρά έφτασε στο τέλος του, αποτυπώνοντας στην ψυχή  όλων των παρευρισκόμενων, τις πιο όμορφες εικόνες!
Δύο ταλαντούχοι νέοι, δυο υπέροχοι μουσικοί, δυο φωτισμένα πρόσωπα, σαν να βγήκαν από κάποιο παραμύθι, τους ταξίδεψαν με τις μουσικές τους στα μακρινά δάση και τις λίμνες του Βορρά, τους διηγήθηκαν παλιές ιστορίες και κυριολεκτικά, τους μάγεψαν!!!
Τα γυμνά πόδια της «μικρής νεράιδας» Becka, καθώς έπαιζε συνεπαρμένη το “μαγικό” της βιολί, ήταν η τρανή απόδειξη πώς η βραδιά εκείνη είχε να κάνει όντως, με ένα όμορφο παραμύθι που ζωντάνευε εκείνη την ώρα μπροστά στα μάτια τους! Η φωνή της δε, γλυκό, δροσερό αεράκι που χάιδευε τ’ αυτιά και την ψυχή!
Ο Joshua με το φωτεινό του χαμόγελο και τη μεταδοτικότητα του στο κέφι, είχε και έναν ακόμα ρόλο,… αυτόν του μεταφραστή των ιστοριών που διηγούνταν μέσα από τα τραγούδια τους, μιας και βαθύς γνώστης και μελετητής της ελληνικής γλώσσας -αρχαίας και νεοελληνικής- κατάφερε να μεταφέρει το κλίμα και την κουλτούρα παραδοσιακών κυρίως τραγουδιών, από τις χώρες του Βορρά!
Για το τέλος, τους επιφύλασσε και μια μικρή έκπληξη! Τραγούδησε το αγαπημένο, ελληνικό τραγούδι του Patrick Leigh Fermor -που συνήθιζε κιόλας να τραγουδά-, όντας θαυμαστής και μελετητής του έργου του εδώ και χρόνια.
Όταν το κέφι άναψε, όσοι βρισκόταν εκεί είχαν επίσης την τύχη και την ευκαιρία να παρακολουθήσουνε ζωντανά, ιρλανδικούς χορούς από Ιρλανδούς που μένουν μόνιμα στην περιοχή της Δ. Μάνης!
Το ραντεβού της Becka Wolfe και του Joshoua Barley με το Σωματείο ΝΑΡΤΟΥΡΑ, ανανεώθηκε για το άμεσο μέλλον, έτσι ώστε αυτοί που θέλανε, αλλά δεν μπορέσανε να έρθουν να έχουν την ευκαιρία να τους απολαύσουν κι εκείνοι. Επιπλέον να δημιουργηθεί η συνθήκη, ώστε τα παιδιά της περιοχής να βρεθούν και να συνομιλήσουν με δύο σύγχρονους φιλέλληνες, λάτρεις και μελετητές της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού της!
Το Δ.Σ. το Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» ευχαριστεί από καρδιάς το χορηγό της εκδήλωσης Aquarella coffee–cocktails στην Καρδαμύλη, καθώς και το Villa Pelagia, για τη φιλοξενία των καλλιτεχνών!
Ευχαριστεί επίσης, και όλους εκείνους που παραβρέθηκαν αψηφώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες!

Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα nARTura του FB και ενημερωθείτε για τις επόμενες δράσεις του Σωματείου που ακολουθούν. Μπορείτε επίσης να ενημερώνεστε κι από άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ψηφιακού και έντυπου τοπικού Τύπου.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ