Χρόνια ασθένεια τα σκουπίδια για την περιοχή της Σάντοβας – Διαμαρτυρίες κατοίκων του Δήμου Δυτικής Μάνης

Ο ασθενής …παραμένει ασθενής. Στον Δήμο Δυτικής Μάνης αρκετά χωριά του οποίου μεταξύ των οποίων και η τουριστική Σάντοβα πραγματικά υποφέρουν από το χρόνιο, πια, πρόβλημα με τα σκουπίδια!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ελλείψει χωματερών και με τον δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κατάσταση δεν φαίνεται να καλυτερεύει σύντομα!

Αναγνώστρια και συνδρομήτρια της «Φωνής», κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε την αφόρητη πλέον κατάσταση με τα σκουπίδια να πλημμυρίζουν ολόκληρο τον τόπο σε κάποια σημεία μέχρι και το δρόμο!

Ειδικά στην Παλιόχωρα και παραπλήσια του καφέ «Hobo» σακούλες σκουπιδιών, χαρτόκουτα, σπασμένα έπιπλα, κάθε λογής πλαστικά και τελευταία αρκετά μπάζα που προέκυψαν από εργασίες της ΔΕΥΑΚ στην περιοχή η οποία έριξε κι αυτά στο σωρό, δημιουργούν μυρωδάτα και ανθυγιεινά «βουνά»!

Το πρόβλημα της μεγάλης συσσώρευσης απορριμμάτων και η δυσάρεστη εικόνα που δημιουργείται μαρτυρούν φωτογραφίες που έφερε μαζί της η αναγνώστρια της «Φωνής», τις οποίες σας παρουσιάζουμε σήμερα, η οποία προ καιρού είχε απευθυνθεί στον δήμαρχο Δυτικής Μάνης Γιάννη Μαραμπέα από τον οποίο, όπως κατήγγειλε στη «Φωνή», έλαβε ως απάντηση … αδιαφορία!

Ένα ακόμη πρόβλημα που ταλανίζει την τουριστική περιοχή της Δυτικής Μάνης είναι το κακό οδικό δίκτυο. Στα θετικά ήταν οι, από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2017, εργασίες σύνδεσης της περιοχής σε υπονόμους που ναι μεν ξεκίνησαν αλλά όπως φαίνεται γίνονται σε ρυθμούς …χελώνας! Όπως κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής, γίνεται μια σύνδεση ανά περίπου 15 ημέρες.

Σε ό,τι αφορά στο μείζον πρόβλημα των σκουπιδιών πάντως, το αίσθημα που φαίνεται να καταλύει τους κατοίκους της περιοχής είναι η αγανάκτηση και πλέον η έλλειψη ανοχής για όσους δεν κάνουν τα λόγια πράξεις και αδιαφορούν για την δεινή καθημερινότητα των πολιτών που εκπροσωπούν σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Αίσθημα που φαίνεται να λαμβάνει πιο σοβαρή μορφή αφού διάθεση πολλών είναι να κινηθούν και νομικά.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ