Κορονοϊός: Ένταλμα σύλληψης για τον Στέφανο Χίο για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Παραγγελία με την διαδικασία του αυτοφώρου έδωσε στην Κρατική Ασφάλεια ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης για δημοσίευμα της εφημερίδας “Μακελειό” που αναφέρει ότι έκλεισαν οι τράπεζες και τα σούπερ – μάρκετ λόγω του κορονοϊού.

 

Ο εισαγγελέας ζητά από την Κρατική Ασφάλεια να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για το δημοσίευμα της εφημερίδας, αναφορικά με το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες με την διαδικασία του αυτοφώρου σε βάρος του εκδότη του εντύπου και του συντάκτη του επίμαχου κειμένου.

 

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα άρθρο 191: « 1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή. 2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος της πράξης της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας».

www.topontiki.gr

Σχολιάστε το άρθρο:


πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ