Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον «μαϊμού» οδοντοτεχνίτη

Παράνομες οδοντιατρικές πράξεις διενεργούσε οδοντοτεχνίτης στην Ηλιούπολη, στην Αθήνα, σε χώρο που δεν διέθετε άδεια λειτουργίας οδοντιατρείου. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο κατηγορούμενος προέβη τον περασμένο Οκτώβρη σε ιατρική πράξη σε ασθενή, η οποία παρουσίασε επιπλοκές.

Όπως διαπιστώθηκε, οι ιατρικές πράξεις στις οποίες είχε υποβληθεί, ήταν ασύμβατες με την ιατρική επιστήμη και ενημερώθηκε επαγγελματικός σύλλογος, εκπρόσωπος του οποίου από κοινού με τον παθών μετέβησαν εκ νέου στο ιατρείο του κατηγορουμένου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος ασκούσε το επάγγελμά του χωρίς να διαθέτει το σχετικό πτυχίο, ούτε και τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος και λειτουργίας του ιατρείου, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήρης εξοπλισμός ιατρείου και αποδείξεις παροχής των υπηρεσιών του.

Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της άσκησης επαγγέλματος χωρίς πτυχίο και παραπέμφθηκε να δικαστεί.

Σήμερα, Παρασκευή 26/04, στον «μαϊμού» οδοντοτεχνίτη επιβλήθηκαν οκτώ μήνες με αναστολή.

Ο Αλέξης Παπαδόπουλος, καταγγέλλων, και η Αντιγόνη Πρίλη, δικηγόρος θύματος, μίλησαν στο LIVE NEWS. «Σήμερα στο δικαστήριο έγινε μία απόπειρα από την υπεράσπισή του να αλλοιωθεί την πραγματικότητα. Καταδικάστηκε παμψηφεί και κρίθηκε ένοχος. Υπάρχει και θάνατος μίας γιαγιάς που το έλεγε αλλά δεν την πίστευαν», είπε ο καταγγέλλων.

Με τη δικηγόρο να προσθέτει: «Το πολύ σημαντικό εδώ είναι πως υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για σωματικές βλάβες. Ο πελάτης μου έχει ταλαιπωρηθεί με την υγεία του πολύ αλλά έχει πληγεί και οικονομικά. Μέχρι σήμερα ταλαιπωρείται. Ο άνθρωπος αυτός ήταν οδοντοτεχνίτης, όχι οδοντίατρος. Ασκούσε ιατρικές πράξεις χωρίς να είχε άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Δεν υπήρχε νόμιμη σήμανση του ιατρείου και πρέπει να παρατηρούμε όταν εισερχόμαστε σε ένα ιατρείο».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ