Κυριακή 6 Μαΐου η καρδιά της Αρκαδίας χτυπά στην Μεγαλόπολη | Run the Theatre 2018

 

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου  διοργανώνει τον αγώνα «Run The Theatre». Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου 2018, ημέρα Κυριακή με την υποστήριξη των τοπικών αθλητικών σωματείων και υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου.

Η Διοργάνωση περιλαμβάνει:

  • Αγώνα 10 χλμ.,
  • αγώνα 5 χλμ. (& για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων) και
  • αγώνα 2,5 χλμ. για όλους, (& για μαθητές Δημοτικών Σχολείων).

Στόχος της Διοργάνωσης είναι από τη μια, να αναδείξει την ιστορικότητα του αρχαίου θεάτρου της Μεγαλόπολης και ταυτόχρονα να δώσει ώθηση στις διαδικασίες αναστύλωσης του  και από την άλλη, να προσελκύσει δρομείς και εκδρομείς από τη Μεγαλόπολη και τις γύρω περιοχές σε πρώτη φάση και στη συνέχεια να εξελιχθεί σε σημείο συνάντησης δρομέων, σε σημαντικό αθλητικό και τουριστικό προορισμό για την όλη την Πελοπόννησο!

Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα πραγματοποιηθούν μπροστά από την Κεντρική Πλατεία της Μεγαλόπολης και επί της οδού Κολοκοτρώνη. Στην πλατεία θα βρίσκονται και οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης.

Ο κύριος Διονύσης Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Μεγαλόπολης, έχει δηλώσει αναφερόμενος στην διοργάνωση αυτή :

«Το Αρχαίο Θέατρο της Μεγαλόπολης αποτελεί  έναν πολιτιστικό θησαυρό της πόλης, της Αρκαδίας, της χώρας γενικότερα. Η αποκατάσταση και η  ανάδειξή του είναι από μόνα τους ένας μακρύς αγώνας δρόμου που απαιτεί αποφασιστικότητα και  υπομονή. Αυτό  αντιπροσωπεύει και ο θεσμός Run the Theatre, αυτή η τόσο επιτυχημένη αθλητική και κοινωνική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2017 και συνεχίζεται με τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο:  έναν αγώνα δρόμου που συνδέει την πόλη με το  σπουδαιότερο μνημείο της και διδάσκει σε όλους την αξία της σωματικής άσκησης και της επίμονης προσπάθειας.

Εύχομαι ολόψυχα το Run the Theatre 2018, την Κυριακή 6  Μαΐου 2018, να αποτελέσει μια θαυμάσια ευκαιρία για τους πολίτες κάθε ηλικίας όχι μόνο να αθληθούν αλλά και να ενώσουν την φωνή τους με όλους εμάς που τα τελευταία χρόνια, οραματιζόμενοι την εκ νέου, μετά από  πολλά πολλά χρόνια, ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου, έχουμε ξεκινήσει ένα επίμονο μαραθώνιο δρόμο για την επίτευξη αυτού του οράματος.»

Δηλώσεις συμμετοχής : Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 10 χλμ. (150 θέσεις), για τα 5 χλμ. (400 θέσεις) και για τα 2,5 χλμ. (700 θέσεις) θα γίνονται δεκτές έως την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα συνεχιστούν στο Κέντρο Εγγραφών εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες συμμετοχές.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή:

  • Online με on-line εγγραφή και πληρωμή με κατάθεση στη τράπεζα.
  • Αυτοπροσώπως στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης από 19 Μαρτίου 2018 10:00 – 14:00 Π. Κεφαλά 10 – 22200 Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2791360262
  • Στο Κέντρο Εγγραφών εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες συμμετοχές.

Πρόγραμμα Εθελοντισμού

Πάρε και εσύ μέρος στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού του Run The Theatre 2018. Οι εθελοντές είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές μιας αθλητικής Διοργάνωσης. Βοηθούν ενεργά στην προετοιμασία και στη σωστή διεξαγωγή όλων των αγωνισμάτων. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής η οποία πηγάζει από τη βασική ανάγκη του ανθρώπου για αλληλεγγύη.

Ανήλικοι εθελοντές οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού της Διοργάνωσης συνοδευόμενοι από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους.

Οι εθελοντές, πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα θα παραλάβουν το t-shirt της Διοργάνωσης με το οποίο υποχρεούνται να εμφανίζονται κατά την απασχόληση τους σε αυτήν. Όλοι οι εθελοντές θα απασχοληθούν προσφέροντας υπηρεσία την ημέρα Διεξαγωγής της Διοργάνωσης και κατά τις πρωινές ώρες. Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν όταν το θέλουν πραγματικά.

Υποστήριξη : Έμφασις 91.8 fm , Life fm 88 , Entermessinia

Παρακολουθήστε το βίντεο για το Run the Theatre 2018

Run the Theatre 2018 – Countdown…!!!

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα…!!!4 ημέρες έμειναν μέχρι την έναρξη του Run the Theatre 2018…!!!Είμαστε 4 "ανάσες" μακριά…!!!Να είστε όλοι εκεί…!!!

Gepostet von Run The Theatre am Dienstag, 1. Mai 2018

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ