Οριστικά τέλος στην έκπτωση 50% στα πρόστιμα της τροχαίας

Κομφούζιο επικρατεί με την εξόφληση των προστίμων που βεβαιώνει η τροχαία.

Η γνωστή πρακτική με την έκπτωση 50% εφόσον ο πολίτης εξοφλούσε το πρόστιμο εντός 10 ημερών καταργήθηκε οριστικά με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ από 1η Απριλίου.

Ωστόσο, μέχρι η ρύθμιση να γίνει αντιληπτή από τους πολίτες αλλά και από τις υπηρεσίες που περίμεναν τις σχετικές εγκυκλίους, επικράτησε μπάχαλο, όπως κατήγγειλε στο newsbomb, πολίτης από τη Ρόδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από λίγες ημέρες, η αστυνομία τον σταμάτησε για έλεγχο και του βεβαίωσε παράβαση αξίας 205 ευρώ. Το χαρτί που του δόθηκε είχε πάνω του τη σημείωση πως αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 10ημέρου, θα μπορεί να δοθεί το μισό ποσό, δηλαδή 102,5 ευρώ.

Μην έχοντας ενημερωθεί για την αλλαγή του νόμου, στις 17 Απριλίου, ο οδηγός πήγε να πληρώσει στο ταμείο του δήμου τα 102,5 ευρώ. Πλήρωσε, λοιπόν, το ποσό, για να δεχτεί όμως εντός της ημέρας ένα τηλεφώνημα, με το οποίο τον ενημέρωναν πως πρέπει να επιστρέψει και να πληρώσει το υπόλοιπο ποσό, καθώς ο νόμος έχει αλλάξει. Ο ίδιος όμως υποστηρίζει πως αφού το χαρτί της αστυνομίας έφερε τη σημείωση για το 10ήμερο, εκείνος ακολούθησε τις οδηγίες όπως αυτές αναφέρονταν στο βεβαιωτικό σημείωμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός δεν έχουν αντικατασταθεί τα μπλοκ των κλήσεων στα οποία βεβαιώνεται η παράβαση.

Ακόμη χρησιμοποιούνται τα παλιά μπλοκ, μέχρι να εκδοθούν τα καινούργια, τα οποία βρίσκονται «προς τύπωση».

Μέχρι να διανεμηθούν στους αστυνομικούς, ο αστυνομικός που βεβαιώνει την παράβαση πρέπει να σβήσει το σημείο όπου αναγράφεται η δυνατότητα πληρωμής εντός 10 ημερών στο μισό.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ