Κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον Αλέξανδρο Αγγλούπα για τον πυροβολισμό σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη, τον Νοέμβριο του 2011, στο σπίτι της αδερφής της, Όλγας.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, από την ακροαματική διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που άρχισε την Δευτέρα, απουσίαζαν βασικοί μάρτυρες, όπως η fashion blogger που βρίσκεται στο Survivor, ωστόσο, η δίκη έγινε κανονικά.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον 40χρονο επιχειρηματία -ο οποίος, σημειωτέον, είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση της σπείρας Ρομά που έκλεβε σπίτια επιχειρηματιών και celebrities- το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, αλλά όχι αυτό του πρότερου εντίμου βίου. Επίσης, η αναστολή συνεπάγεται πως δεν θα μπει στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Στην αγόρευσή του, ο εισαγγελέας έκανε λόγο για σχέδιο συγκάλυψης και απόκρυψη στοιχείων: «από την αυτοψία δεν βρέθηκαν τα ενδύματα της παθούσας, έχουμε και εδώ μια εξαφάνιση στοιχείων. Βρέθηκαν μόνο δυο κηλίδες αίματος, είναι αδιανόητο σε ένα τέτοιο πλήγμα να μείνουν μόνο δυο κηλίδες. Κατά την άποψη μου κάποιος επισκέφτηκε το σπίτι και το καθάρισε. Επίσης η Όλγα Φαρμάκη διέγραψε μηνύματα από το κινητό της αδελφής της. Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι υπήρχε ένα σχέδιο συγκάλυψης της πράξης και όχι ότι ήταν να ατύχημα. Η παθούσα σε διάφορες καταθέσεις της στην αρχή καταθέτει με λεπτομέρεια το πως πραγματικά έγινε. Τριάμιση χρόνια μετά η παθούσα πάει στον ανακριτή και ανακαλεί όσα είχε κει και είπε ότι τα είχε βρει με τον κατηγορούμενο, ότι ήταν υπερβολική στην αρχή και ότι έκανε ό,τι έκανε για να πονέσει τον κατηγορούμενο. Βέβαια, δεν μας είπε σήμερα πώς πραγματικά τελικά έγινε το συμβάν αλλά δεν θυμάται και απλά αποδίδει την αρχική της στάση σε κακούς νομικούς συμβούλους».

Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει την Γωγώ Φαρμάκη και ότι επρόκειτο για ατύχημα, προσθέτοντας πως διατηρεί φιλικές σχέσεις μαζί της. Την εκδοχή του ατυχήματος υποστήριξε και η ίδια, λέγοντας πως στο παρελθόν ήταν θυμωμένη με τον επιχειρηματία και ότι είχε «κακούς συμβούλους».