Όσοι μείνετε στην Αθήνα  το Πάσχα εκμεταλλευτείτε τα καλά της πρωτεύουσας. Δεν υπάρχει κίνηση στους δρόμους, οι αποστάσεις εκμηδενίζονται και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να περάσετε χρόνο με τα παιδιά και την οικογένειά σας κάνοντας διάφορες δραστηριότητες. Εμείς συγκεντρώσαμε διάφορες προτάσεις διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους  που θα σας κάνουν να περάσετε ευχάριστα τις γιορτινές ημέρες.

Θέατρο Κιβωτός – Το βαλς με τα παραμύθια

Το Βαλς με τα παραμύθια – Πηγή: www.karmenrouggeri.gr

Αν θέλετε να πάτε θέατρο μέχρι την Τρίτη του Πάσχα μια πρόταση είναι η παιδική παράσταση «Το Βαλς με τα παραμύθια». Η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της, έχουν σκοπό αυτή την φορά να γνωρίσουν στα παιδιά τον ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΒΑΛΣ τον ΓΙΟΧΑΝ ΣΤΡΑΟΥΣ και την υπέροχη μουσική του.

Πληροφορίες: Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115 τηλ. 2103417000

Τα σκανταλιάρικα Rabbids καταλαμβάνουν το Avenue

Στο Avenue τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα από τις 20/4 – 27/4 να συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια και fancy χορογραφίες, να παρακολουθούν αστείες εμφανίσεις, να  διασκεδάζουν και  να ζήσουν  μια αξέχαστη πασχαλινή εμπειρία. Τα σκανταλιάρικα Rabbids, ταξιδεύουν τους μικρούς επισκέπτες σε ένα τρελό  πασχαλινό κόσμο, μαθαίνοντάς τους με διαδραστικό τρόπο και γέλιο τις αξίες της συνεργασίας και της ομαδικότητας.

Οι εκδηλώσεις γίνονται στις:  22-25/4, 4.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ., 26/4, 1 μ.μ. – 5 μ.μ., 27/4, 12 μ.μ. – 4 μ.μ.

Ταξίδι στον παραμυθένιο κόσμο του Golden Hall

Το Golden Hall γίνεται Από τις 19/4 έως τις 8/6, η πιο μαγική επιλογή για εσάς και τα παιδιά σας. Ένας παραμυθένιος κόσμος ξετυλίγεται και ο Πίτερ Παν ταξιδεύει τους μικρούς μας φίλους στη Χώρα του Ποτέ, η οποία ζωντανεύει στον προαύλιο χώρο του εμπορικού κέντρου. Εκεί τα παιδιά γνωρίζουν Ινδιάνους και μεταμορφώνονται με face painting σε έναν από αυτούς και κατασκευάζουν μαζί τους μουσικές κατασκευές και ινδιάνικα καπέλα.

Οι εκδηλώσεις γίνονται στις:  22/4 – 25/4 12 μ.μ. – 8 μ.μ., 26/4, 1 μ.μ. – 7 μ.μ., 27/4 12 μ.μ. – 6 μ.μ., 30/4 – 3/5, 12 μ.μ. – 8 μ.μ., 4-5/5, 11 π.μ. – 8 μ.μ.

Tο River West μεταμορφώνεται σε «Χώρα των Θαυμάτων»

Το River West μετατρέπεται από τις 19-27 Απριλίου σε χώρα των θαυμάτων με χρώμα, χαμόγελα, παιχνίδια και έναν ολόλευκο λαγό! Από τις 19 Απριλίου η Αλίκη οδηγεί τα παιδιά μέσα από ένα ανοιξιάτικο λαβύρινθο στην πασχαλινή χώρα των θαυμάτων. Οι μικροί μας φίλοι περνούν μέσα από λουλούδια, δέντρα και γιρλάντες για να πάνε στη μαγευτική «Λαγουδοχώρα», εκεί που το παιχνίδι δεν σταματάει. Βλέπουν φλαμίνγκο που στέκονται ανάποδα και απορούν, αναρωτιούνται αν υπάρχουν στην πραγματικότητα λαγοί που μιλάνε και σκέφτονται πόσο τρελός μπορεί να είναι ο τρελοκαπελάς.

Οι εκδηλώσεις «Η Αλίκη στη Λαγουδοχώρα» γίνονται στις: 22/4/ – 25/4, 5 μ.μ. – 9 μ.μ., 26/4, 4 μ.μ. – 7 μ.μ., 27/4, 11 π.μ. – 3 μ.μ.

Το μουσείο των συναισθημάτων

Το μουσείο των συναισθημάτων περιμένει μικρούς και μεγάλους σε ένα πασχαλινό και ανοιξιάτικο εργαστήρι για να μάθουν για την αξία και το φως που μπορούν να χαρίσουν τα συναισθήματα. Μέσα από ένα παραμύθι που δημιούργησε το Μουσείο, οι επισκέπτες  ακολουθούν τον ήρωα στον κόσμο των παραμυθιών και τον ανακαλύπτουν μαζί του. Από την πορεία του ήρωα και από τα σύμβολα του κόσμου των παραμυθιών, μικροί και μεγάλοι αξιοποιούν ερωτήματα και απαντήσεις, ο κάθε ένας με τον τρόπο του, ανάλογα με τη δική του ανάγκη.

Οι εκδηλώσεις γίνονται στις: 22-25/4 & 30/4 1 μ.μ. -2 μ.μ. Για παιδιά άνω των 5 ετών το κόστος είναι στα 8 ευρώ.  Για την είσοδο τηρείται σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες στο 2109218329.

Allou! Fun Park

Μια διαχρονική πρόταση αυτές τις μέρες που τα σχολεία είναι κλειστά, είναι το Allou! Fun Park στη Πέτρου Ράλλη. Παιχνίδι, διαδραστικά προγράμματα και ανεμελιά είναι μια ιδανική έξοδος για εσάς και τα παιδιά σας.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ –  Allou! Fun Park

Μ. Δευτέρα – Μ. Πέμπτη: 10.00 – 24.00

Μ. Παρασκευή 13.00 – 20.00

Μ. Σάββατο 10.00 – 21.00

Κυριακή του Πάσχα – Κυριακή του Θωμά 10.00–24.00

Και τέλος μην ξεχάσετε να αδράξετε την ευκαιρία και να απολαύσετε βόλτες στη θάλασσα και στην εξοχή με ποδήλατα, πατίνια ή και με τα πόδια, παρέα πάντα με τους μικρούς σας μπόμπιρες.