Η αλήθεια ότι τα ψηλοτάκουνα παπούτσια δεν παρέχουν άνεση και ενώ αισθανόμαστε τόσο ωραία φορώντας τα, από κάποιο σημείο και μετά ο πόνος κάνει την εμφάνιση του με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να χαρούμε τα παπούτσια μας και να μην αντέχουμε το περπάτημα. Η ώρα περνάει, τα πόδια μας πρήζονται και αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πότε θα έρθει η ώρα να τα βγάλουμε αλλά και γιατί τα φορέσαμε!

Ευτυχώς, υπάρχουν μυστικά τα οποία θα σας βοηθήσουν να σταθείτε περισσότερη ώρα πάνω στα ψηλά τακούνια σας με χάρη αλλά και χωρίς πόνο:

1. Μην αγοράζετε πιο στενά παπούτσια από ότι είναι το νούμερό σας. Πριν αγοράσετε τις γόβες σας βεβαιωθείτε ότι δεν σας στενεύουν καθόλου και ότι εφαρμόζουν σωστά στο πόδι σας.

2. Εάν φοράτε ψηλά τακούνια στη δουλειά σας, κάντε μικρά διαλλείματα βγάζοντας τα για να χαλαρώσετε τα πέλματα σας από την πίεση.

3. Αγοράστε ορθοπεδικά βοηθήματα τα οποία θα ανακουφίσουν το πόδι σας από τους πόνους λόγω βάρους, όπως πέλματα σιλικόνης ή ανύψωσης καμάρας.

4. Φορέστε τα καινούργια σας τακούνια μέσα στο σπίτι με μάλλινες κάλτσες, έτσι θα ανοίξουν όσο χρειάζεται για να μην σας χτυπήσουν χωρίς να ξεχειλώσουν.

5. Πριν τα φορέσετε, βάλτε τα πόδια σας κάτω από κρύο νερό για κάποια λεπτά και έπειτα απλώστε μία ενυδατική κρέμα και φορέστε τα παπούτσια σας πριν προλάβει να απορροφηθεί.

6. Αλλάξτε τη σόλα του παπουτσιού με μία δερμάτινη ή σόλα από τζελ, έτσι θα απορροφώνται καλύτερα οι κραδασμοί προκαλώντας σας λιγότερο πόνο.

7. Μην αγοράζετε τακούνια το πρωί, προτιμήστε το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα πόδια σας πρήζονται και μεγαλώνουν περίπου μισό νούμερο, άρα καλό είναι να αγοράσετε κάτι όσο τα πόδια σας είναι σ’ αυτό το …νούμερο. Τα τακούνια, που κυρίως τα φοράμε τις βραδινές ώρες, καλό θα ήταν να τα ψωνίζετε όταν το πόδι σας θα είναι στο σωστό μέγεθος.

8.Τυλίξτε το 3ο και το 4ο δάχτυλο των ποδιών σας με χαρτοταινία ή σελοτέιπ. Αυτό το tip είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο καθώς υπάρχει ένα νεύρο ανάμεσα στα δύο αυτά δάχτυλα το οποίο ευθύνεται για όλο τον πόνο που σας βασανίζει κάθε φορά. Η ταινία σε αυτό το σημείο μειώνει την πίεση που ασκείται στο σημείο αλλά και τον πόνο.