Μπορεί να τον τρόμαξε η υπερβολική δημοσιότητα που πήρε μετά το Your Face Sounds Familiar, όμως σήμερα ο Λευτέρης Ελευθερίου έχει μάθει να διαχειρίζεται την αγάπη του κόσμου. Kι ακόμα και αν δουλεύει πυρετωδώς, παραμένει ένας αφοσιωμένος σύντροφος και μπαμπάς.

«Όταν έρχονται δύο παιδιά στη ζωή σου κατ’ επιλογή, έρχεται και ένας δύσκολος ρόλος, που δεν έχει “cut”, δεν έχει διαλείμματα. Με το που σκάει η κλακέτα της γέννας, το έργο γράφει και είναι ένας από τους ρόλους που παρά αυτό που βίωνα με έκανε να σκέφτομαι ότι θέλω να είμαι ένας επιτυχημένος πατέρας. Θέλω τα παιδιά μου όταν μεγαλώσουν να αισθάνονται πως είχαν έναν άνθρωπο που τα υποστήριξε και δεν έβαλε μπροστά μόνο τη δουλειά. Με αγχώνει αυτό γιατί βλέπω ότι ο χώρος μας δεν δείχνει να το καταλαβαίνει αυτό. Θεωρώ ότι οι καλλιτέχνες είναι οι άνθρωποι που σχετίζονται δύσκολα με ένα οικογενειακό περιβάλλον, που δεν μπορούν να το υποστηρίξουν ή να το βάλουν πιο μπροστά από την περσόνα τους. Το να κάνεις πίσω και να βάλεις μπροστά τις ζωές άλλων φάνταζε πολύ δύσκολο. Έλεγα “εδώ ο κόσμος αδημονεί να με δει και εγώ θα έχω το νου μου ότι υπάρχουν δύο παιδιά που θέλουν νανούρισμα, την αγκαλιά τους, την αφοσίωση;”. Προσπάθησα λοιπόν παράλληλα με όλο αυτό που βίωνα να κρατήσω προφυλαγμένο το ρόλο μου ως πατέρα» αναφέρει.

Το ίδιο προφυλαγμένα προσπαθεί να κρατήσει και τα παιδιά του, τα οποία έχουν δει κάποιες παραστάσεις του, αλλά όχι όλες του τις δουλειές. «Έχουν αγαπήσει κάποιες παραστάσεις μου, κυρίως παιδικές, όμως έχω επιλέξει να τα κρατήσω λίγο πιο μακριά, με το σκεπτικό ότι οι ρόλοι πολλές φορές δεν συνάδουν με την εικόνα που έχουν για εσένα. Δεν θα ήθελα όσο είναι μικρά να με δουν σε ένα ρόλο, όπως, για παράδειγμα, να έχω μία κοπέλα ως ο ήρωας που υποδύομαι, κάτι που να μην μπορούν να αντιληφθούν».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.