Ελευσίνα: Συνελήφθη 45χρονος δραπέτης των φυλακών Μαλανδρίνου

Ένας 45χρονος δραπέτης από την Αλβανία, που αναζητείτο από το 2011, συνελήφθη χθες (Σάββατο 18/5) στην Ελευσίνα.

Ο 45ρονος είχε δραπετεύσει από τις φυλακές του Μαλανδρίνου, ενώ σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν και διωκτικά έγγραφα για εγκληματική δραστηριότητα, την οποία είχε αναπτύξει με ομοεθνείς του, όντας δραπέτης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 45χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη ύστερα από επιχείρηση που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν διερεύνησης και αξιολόγησης πληροφοριών.

Ο 45χρονος είχε στην κατοχή του νομιμοποιητικά έγγραφα με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας από τα στοιχεία των διωκτικών τίτλων, όμως από την δακτυλοσκοπική σήμανση εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για τον αναζητούμενο δραπέτη.

Η εξέταση της γνησιότητας των νομιμοποιητικών εγγράφων είναι σε εξέλιξη, καθώς αναμένεται η απάντηση των αρχών της χώρας καταγωγής του.

Σε βάρος του 45χρονου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις με ποινή κάθειρξης 14 ετών και τρία εντάλματα σύλληψης για ένταξη του σε εγκληματική οργάνωση με ομοεθνείς του, οι οποίοι προέβαιναν σε ληστείες, διακεκριμένες κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής και σε μία περίπτωση σε απόπειρα ανθρωποκτονίας στο πλαίσιο τελεσθείσας ληστείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ