Νέα Υόρκη: Τρία ακόμα νεκρά παιδιά από την ασθένεια που ίσως συνδέεται με τον κορονοϊό

Τρία παιδιά ακόμα στη Νέα Υόρκη πέθαναν από το σπάνιο φλεγμονώδες σύνδρομο που πιστεύεται ότι συνδέεται με τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Πολιτείας Άντριου Κουόμο, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Χθες, ο κυβερνήτης αποκάλυψε ότι ο θάνατος ενός 5χρονου συνδέεται με τον νέο κορονοϊό και με ένα σύνδρομο τα συμπτώματα του οποίου είναι παρόμοια με αυτά του τοξικού σοκ και της νόσου Καβασάκι. Το παιδί αυτό ήταν το πρώτο γνωστό θύμα της σπάνιας ασθένειας στη Νέα Υόρκη.

Ο Κουόμο είπε επίσης ότι χθες οι θάνατοι από την Covid-19 ήταν αυξημένοι, στους 226, σε σύγκριση με τους 216 που καταγράφηκαν την Πέμπτη. Ωστόσο οι νοσηλείες συνεχίζουν να μειώνονται σταθερά.

Άλλοι 1.635 θάνατοι στις ΗΠΑ

Την ίδια ώρα κορονοϊός συνεχίζει το θανατηφόρο του πέρασμα από τις ΗΠΑ, καθώς μέσα σε ένα 23ωρο κατέγραψαν ακόμη 1.635 θάνατοι, αυξάνοντας τους νεκρούς στη χώρα σε 77.178, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Αυτοί οι επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν ως τις 20:30 της Παρασκευής από την ίδια ώρα την προηγουμένη, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου. Στις ΗΠΑ καταμετρώνται πλέον πάνω από 1,28 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης (+29.079 σε 24 ώρες). Σχεδόν 200.000 άνθρωποι έχουν θεραπευθεί.

Οι ημερήσιοι απολογισμοί θανάτων δεν έχουν πέσει κάτω από το φράγμα των 1.000 από την 1η Απριλίου. Αφού κατέγραψαν πάνω από 3.100 θανάτους σε 24 ώρες περί τα μέσα του προηγούμενου μήνα, οι ΗΠΑ παραμένουν σε ένα «πλατό», ένα πολύ υψηλό επίπεδο θανάτων εξαιτίας της επιδημίας, από το οποίο δυσκολεύονται να κατέβουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ