Ελπίδα για Eurovision: «Η ΕΡΤ δε βοηθούσε τότε, πλήρωσε μόνο το ξενοδοχείο»

Η Ελπίδα μίλησε στο «Πάμε Δανάη» κι εξιστόρησε άγνωστες ιστορίες πίσω από τις δύο συμμετοχές της στη Eurovision.

«Είχα στείλει τέσσερα τραγούδια στην ΕΡΤ και δεν πέρναγαν ποτέ. Έγινε εθνικός διαγωνισμός με 6 τραγούδια και ο “Σωκράτης” έφτασε στον τελικό. Το τραγούδι μου βγήκε πρώτο από τις ψήφους των δημοσιογράφων και του κοινού. Έπρεπε να παιδευτώ, έστελνα σπουδαία τραγούδια και δεν περνούσαν ποτέ», είπε αρχικά η Ελπίδα.

Ενώ πρόσθεσε για τους συνεργάτες που την πλαισίωσαν: «Μαζί μου ήταν η Πωλίνα, η Λία Βίσση, ο Γιάννης Σαμσιάρης και ο Στέλιος Γουλιέλμος. Το τραγούδι το θυμούνται όλοι οι Έλληνες κι όπου υπάρχουν Έλληνες το τραγουδάνε ακόμη και το καμαρώνω. Στο Ισραήλ (που γινόταν ο διαγωνισμός) μας είχαν για φαβορί, μέσα στα πρώτα τρία τραγούδια», είπε για τη συμμετοχή της στη Eurovision 1979.

«Μόνο η εταιρία μάς βοήθησε, η ΕΡΤ δε βοηθούσε τότε, πλήρωσε μόνο το ξενοδοχείο. Δεύτερη φορά που πήγα Eurovision εκπροσώπησα την Κύπρο. Το ΡΙΚ με παρακάλεσε να πω το τραγούδι “Τώρα ζω”, δεν είχα προγραμματίσει να πάω ξανά στην Eurovision. Κάναμε ένα τραγούδι που δεν ήθελα ποτέ να πω, αλλά με το ΡΙΚ είχαμε άψογη σχέση και γι’ αυτό δέχτηκα να πάω.

Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό, σε κάποιους αρέσει το τραγούδι, σε εμένα καθόλου», ανέφερε η Ελπίδα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» στο Mega.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ