Αυτοί είναι οι 13 πιο ιδιαίτεροι δρόμοι ανά τον κόσμο σύμφωνα με ξένο ταξιδιωτικό site

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες όταν ακούν αρχιτεκτονική σκέφτονται εντυπωσιακά, εμβληματικά και ιστορικά κτήρια μεγαλόπρεπα με ωραία εξωτερική και εσωτερική εμφάνιση και διαρρύθμιση. Και ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής ενός προορισμού είναι και η αρχιτεκτονική του τόπου, πάντα σε ότι έχει να κάνει με τα κτήρια.

Όμως η καρδιά και ο “χαρακτήρας” ενός τόπου φαίνεται και χτυπά στις γειτονιές και τους δρόμους του. Δρόμοι που ξεχωρίζουν χάρις την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους, ή χάρις τα κτήρια που βρίσκονται στις άκρες τους, την πυκνή τους βλάστηση, τα χρώματα που κυριαρχούν ή κάποια εικαστική παρέμβαση. Δρόμοι που μεταμορφώνονται σε τουριστικά αξιοθέατα και τον τελευταίο καιρό έχουν κερδίσει την προσοχή των επισκεπτών. Έτσι το τελευταίο διάστημα η λεγόμενη οδική αρχιτεκτονική, ή αλλιώς αρχιτεκτονική των δρόμων έχει αρχίσει να τραβά το ενδιαφέρον των περιηγητών.  .

Αυτοί λοιπόν είναι οι 13 ομορφότεροι δρόμοι σύμφωνα με έρευνα ταξιδιωτικού σάιτ και εννοείται πως ανάμεσα τους υπάρχει και ένας ελληνικός.

1)lombard street san francisco

2)umbrella sky project Agueda Πορτογαλία 

3)Jinli Street Chengdu (Τσενγκντού) Κίνα 

4)Cogels-Osylei Zurenborg Antwerp Βέλγιο 

5)Λααγιούν Μαρόκο  

6)Caminito – La Boca- Buenos Aires – Αργεντινή 

7)Royal Crescent – Μπαθ Αγγλία 

 

8)Dark Hedges – Βόρεια Ιρλανδία 

 9)Heerstrasse – Βόννη -Γερμανία 

10)Blue City – Μαρόκο 

11)Hosier Lane – Μελβούρνη Αυστραλία 

12)Cockburn Street, Εδιμβούργο 

13)Μόλυβος, Λέσβος-  Ελλάδα 

 


- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ