Photo: Visit Keukenhof

Η ομορφιά που προσφέρει ένας ανθισμένος κήπος σ’ ένα σπίτι είναι μοναδική. Πόσω μάλλον, λοιπόν, όταν αυτός ο κήπος είναι δημόσιος και «στολίζει» μια ολόκληρη πόλη, προσφέροντας την ευκαιρία για μικρές αποδράσεις στη φύση στους κατοίκους της.

Οι περισσότερες πόλεις της Ευρώπης διαθέτουν υπέροχα πάρκα και κήπους τους οποίους αξίζει να επισκεφτείτε σ’ ένα από τα επόμενα ταξίδια σας.

Από τη Γαλλία και την Ιταλία, την Αγγλία και την Ολλανδία, αυτοί είναι οι ωραιότεροι κήποι στην Ευρώπη:

Claude Monet’s Garden, Ζιβερνύ, Γαλλία

Πρόκειται για τον κήπο στο σπίτι του διάσημου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Κλοντ Μονέ, που επιμελήθηκε και φρόντισε ο ίδιος. Το ένα μέρος, είναι ένας μεγάλος κήπος με λουλούδια, μπροστά από το σπίτι Clos Normand, ενώ το δεύτερο μέρος του είναι ένας κήπος νερού εμπνευσμένος από την Ιαπωνία.

Photo: Pixabay

Keukenhof, Ολλανδία

Είναι ο μεγαλύτερος κήπος με λουλούδια του πλανήτη και το όνομά του σημαίνει «Κήπος Κουζίνας», ενώ τον αποκαλούν και «Κήπο της Ευρώπης». Εδώ θα βρείτε μία από τις μεγαλύτερες ποικιλίες σε βότανα, και φυσικά πολλά διαφορετικά είδη τουλίπας (800 είδη!).

Photo: Visit Keukenhof

Kew Gardens, Λονδίνο

Οι βασιλικοί βοτανικοί κήποι του Kew αποτελούν το μεγαλύτερο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO στο Λονδίνο. Εδώ θα συναντήσετε περισσότερα από 14.000 είδη δέντρων, που κάθε εποχή χαρίζουν στους κήπους ξεχωριστά χρώματα, τον κήπο από bamboo με περισσότερα από 40 είδη bamboo, αλλά και το Princess of Wales Conservatory, ένα θερμοκήπιο που φιλοξενεί φυτά από 10 διαφορετικές κλιματικές ζώνες.

Photo:Kew Gardens

Rose Garden, Ισπανία

Από τον Μάιο ως τον Ιούνιο, ο κήπος αυτός που βρίσκεται στο Πάρκε ντελ Οέστε της Μαδρίτης είναι κατάφυτος από ανθισμένα τριαντάφυλλα.

Photo: Oddviser

Boboli Gardens, Ιταλία

Οι Κήποι Μπόμπολι στη Φλωρεντία αποτελούν ένα ανοιχτό μουσείο. Εκτός από τα υπέροχα λουλούδια, εδώ θα συναντήσετε συντριβάνια, μονοπάτια, τούνελ που σχηματίζονται από δέντρα και αγάλματα.

Photo: Pixabay

Garden of Versailles, France

Οι Κήποι των Βερσαλλιών δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις: πρόκειται για τους πιο πολυτελείς κήπους όλου του πλανήτη για την κατασκευή και τη συντήρηση των οποίων εργάστηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Εδώ θα βρείτε τον πορτοκαλεώνα στον οποίο ο Λουδοβίκος ΙΔ΄ της Γαλλίας είχε συγκεντρώσει είδη πορτοκαλιάς από όλη την Ευρώπη, παρτέρια, μονοπάτια και συντριβάνια.

Photo: Wikipedia

Chateau de Laeken Garden, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ο κήπος στο βασιλικό ανάκτορο Λάκεν είναι ανοιχτός από τις 19 Απριλίου ως τις 10 Μαΐου, αλλά για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών κάθε φορά. Πρόκειται για τον κήπο της κατοικίας του Βασιλιά του Βελγίου, και φιλοξενεί φυτά από την εποχή του βασιλιά Λεοπόλδος Β΄ του Βελγίου (18ος αιώνας), αλλά και σπάνιες ποικιλίες από γαρύφαλλα.

Photo: Wikipedia