από την Όλγα Στάμου

πηγή Pinterest

Καλοκαιρινά πάρτι, διακοπές με ατελείωτο clubbing, non stop γάμοι; Αυτά είναι τα tricks που θα σας κάνουν να δείχνετε ξεκούραστες παρά την αϋπνία.

 

1. Φακελάκια τσαγιού

Η καφεΐνη έχει την ιδιότητα να συσφίγγει τοπικά την περιοχή που εφαρμόζεται. Χρησιμοποιήστε υγρά και δροσερά σακουλάκια μαύρου τσαγιού, αφήνοντάς τα για 5 λεπτά κάτω από τα μάτια σας. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε κρέμα ματιών με βασικό συστατικό την καφεΐνη.

2. Παγωμένο κουτάλι

Βάλτε από το προηγούμενο βράδυ ένα κουτάλι στο ψυγείο σας και το πρωί τοποθετήστε το κάτω από τα μάτια σας για λίγα λεπτά. Θα βοηθήσει στην τόνωση της περιοχής και στη μείωση του πρηξίματος.

3. Έντονο κραγιόν

Από τη στιγμή που τα μάτια σας δεν είναι ξεκούραστα, μπορείτε να τονίσετε τα χείλη σας, με ένα έντονο κραγιόν μιας καλοκαιρινής απόχρωσης, ώστε τα βλέμματα να επικεντρώνονται εκεί.

4. Φέτες πατάτας 

Η πατάτα περιέχει ένα ένζυμο το οποίο βοηθά στην λάμψη της δέρματος. Καθαρίστε μια ωμή πατάτα, κόψτε τη σε λεπτές φέτες και βάλτε μια κάτω από κάθε μάτι. Αφήστε το για 10 λεπτά και θα δείτε πως ο τόνος της επιδερμίδας σας θα έχει αλλάξει αισθητά.

5. Καλό ντεμακιγιάζ

Ένα μέτρο που περιορίζει σημαντικά τους μαύρους κύκλους και την κουρασμένη όψη των ματιών είναι το να μην πηγαίνετε για ύπνο έχοντας υπολείμματα από makeup στο πρόσωπό σας.

6. Kατάλληλο concealer 

Χρησιμοποιήστε για την κάλυψη των μαύρων κύκλων ενα concealer σε πιο πορτοκαλί χρώμα, ενός τόνου πιο σκούρο από αυτό που θα επιλέγατε κανονικά. Με αυτό τον τρόπο περιορίζεται σημαντικά το πρόβλημα.