Το μεσημέρι της προηγούμενης Κυριακής 15 Ιουλίου η είδηση πως ο Σωκράτης Κόκκαλης ο Νεότερος άφησε την τελευταία του πνοή στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ έμοιαζε αρχικά με κακόγουστη ψεύτικη είδηση. Η νεαρή του ηλικία, μόλις 34 ετών, ενίσχυε αυτή την εντύπωση. Όταν όμως η είδηση επιβεβαιώθηκε, το σοκ ήταν δεδομένο. Ο γιος του Σωκράτη και της Ελένης Κόκκαλη βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στο Κλίβελαντ για υποθέσεις της Intralot. Όταν δεν εμφανίστηκε στο προγραμματισμένο επαγγελματικό γεύμα, οι συνεργάτες του θορυβήθηκαν, τον αναζήτησαν στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο Mariott (που φιλοξενούσε τοNational Council of Legislators from Gaming States, 3ήμερο συνέδριο στο οποίο και συμμετείχε με την Intralot) και τότε διαπιστώθηκε το τραγικό γεγονός. Σύμφωνα με τα όσα έχουν μεταδοθεί, ο 34χρονος άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από καρδιακή ανακοπή, ενώ την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν  έχει γίνει γνωστή η έκθεση του ιατροδικαστή. Μαζί του στο Κλίβελαντ ήταν και συνεργάτες του, ανάμεσά τους και ο Αντώνιος Κεραστάρης, Intralot Group CEO.
Το Ίδρυμα Κόκκαλη επιβεβαίωσε την είδηση με ανακοίνωση που εξέδωσε: «Η οικογένεια Κόκκαλη με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνει τον αιφνίδιο θάνατο του Σωκράτη Σ. Κόκκαλη, ετών 34, κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ, το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018». Οι γονείς του βρίσκονταν στη Μύκονο όταν πληροφορήθηκαν το χαμό του γιου τους και επέστρεψαν εσπευσμένα στην Αθήνα.
Ο 34χρονος  είχε το  επιχειρηματικό δαιμόνιο του  πατέρα του, Σωκράτη Κόκκαλη, και ήδη από  το 2010 ήταν business development executive στην Intralot Interactive και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας-κολοσσού που ίδρυσε ο πατέρας του – κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και δραστηριοποιείται σε 55 κράτη και πολιτείες με ρυθμιζόμενη αγορά τυχερών παιχνιδιών.

Ποιος ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης Jr.
Το τρίτο παιδί του Σωκράτη Κόκκαλη
(ο γνωστός επιχειρηματίας έχει αποκτήσει τον Πέτρο από το γάμο του με τη Σοφία Σκούρα, τον Κωνσταντίνο και τον Σωκράτη Jr. από το γάμο του με την Ελένη Κόκκαλη) ήρθε στη ζωή το 1984 στο Μιλάνο. Μετά την αποφοίτησή του από το Κολλέγιο Αθηνών βρέθηκε στη Βοστώνη, για να σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις στο Boston University. Με την επιστροφή του στην Αθήνα δραστηριοποιήθηκε στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Δίπλα στον επί χρόνια στενό συνεργάτη του πατέρα του, Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, έδειχνε να διαθέτει τα προσόντα για να αναλάβει ηγετικό ρόλο στις  οικογενειακές επιχειρήσεις.
Το 2010 ανέλαβε business development manager στην Intralot Interactive, παράλληλα πρόσφερε τις υπηρεσίες του και από το εμπορικό τμήμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός ως υπεύθυνος για τις εταιρικές σχέσεις, ενώ είχε στήσει και το site των ερυθρόλευκων. Επίσης, το 2009 εκλέχθηκε μη εκτελεστικό μέλος στο Δ.Σ. της εταιρείας Intrakat. Ακολούθησε η θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Intralot, ενώ ήταν και Β’ αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Ολυμπιακού.
Όσοι τον γνώριζαν μιλάνε για έναν άνθρωπο χαμογελαστό, με έμφυτη ευγένεια, ήπιων τόνων, πρόσχαρο, δραστήριο, καλόψυχο και οραματιστή.

Προσωπική ζωή
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Σωκράτης Κόκκαλης Jr. διατηρούσε δεσμό με τη Μαρία Τσούτσια, κόρη του γνωστού εκδότη Γιώργου Τσούτσια και της δημοσιογράφου Ανθής Κασσιμάτη. Το ζευγάρι συγκατοίκησε στην Κηφισιά λίγους μήνες μετά τη γνωριμία του, το 2014.
Ο Σωκράτης Jr. και η Μαρία –που ασχολείται με τη διακόσμηση– περνούσαν τα καλοκαίρια τους στη Μύκονο και έκαναν στενή παρέα με τον αδελφό του, Δημήτρη Θεοδωρίδη, και τη σύζυγό του, Δούκισσα Νομικού. Μάλιστα, μετά το γάμο τους το περασμένο καλοκαίρι, ο Σωκράτης Jr. σκεφτόταν έντονα την προοπτική του γάμου με την αγαπημένη του. Δυστυχώς οι δύο νέοι δεν πρόλαβαν να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους. l

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

«H οικογένεια του Ολυμπιακού θρηνεί για τον απροσδόκητο χαμό του Β’ αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Σ. Κόκκαλη, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Θερμά συλλυπητήρια στον Σωκράτη Κόκκαλη και σε ολόκληρη την οικογένεια του εκλιπόντος. Μεσίστιες οι ερυθρόλευκες».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός 
«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του κ. Σωκράτη Κόκκαλη για τον απροσδόκητο χαμό του γιου του Σωκράτη. Στο άκουσμα της τραγικής είδησης τα λόγια χάνουν την αξία τους και τα μάτια βουρκώνουν. Ένας νέος άνθρωπος, ένας αγνός Ολυμπιακός, χαμογελαστός και ευγενής σε κάθε του έκφραση, έφυγε τόσο ξαφνικά και άδικα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σωκράτη Σ. Κόκκαλη για τον αναπάντεχο χαμό του».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει
τη θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια
και στους οικείους του Σωκράτη
Σ. Κόκκαλη, που έφυγε τόσο πρόωρα και απροσδόκητα από τη ζωή».

H ανακοίνωση της Super League
«O πρόεδρος της Super League, Ευάγγελος Μπαταγιάννης, και σύσσωμο το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Β’ αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Σ. Κόκκαλη, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 34 ετών».

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.