Σάββατο 23 Δεκεμβρίου έρχεται το 2ο Santa Fun στην Καλαμάτα


Για 2η συνεχή χρονιά, μικροί και μεγάλοι μεταμορφώνονται σε Άϊ Βασίληδες και διασχίζουν τους δρόμους της πόλης μας, παρέα με μουσική, χορό και πολλά κεράσματα.

Zήσε κι εσύ ένα άκρως εορταστικό κλίμα, μια υπέροχη “κόκκινη” βόλτα στο κέντρο της πόλης και μοίρασε δώρα αγάπης στα παιδιά και εφήβους με αυτισμό. Πάρε τη στολή σου και έλα μαζί μας στο 2ο Santa Fun Καλαμάτας. Ραντεβού το Σαββάτο 23/12/2017, ώρα 12:00 μμ. στη Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.


Η εγγραφή και παραλαβή στολών για το 2ο Santa Fun Καλαμάτας θα γίνεται στο κατάστημα Cosmos Ιατροπούλου & Αριστομένους στο συντριβάνι της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας.
Το κόστος κάθε στολής είναι 6,00€ .Η στολή θα διατίθεται σε 3 διαφορετικά μεγέθη παιδικά , εφηβικά και ενηλίκων.

Καθ’ όλη την διαδρομή , η οποία είναι τυπωμένη στο φυλλάδιο της εκδήλωσης, θα υπάρχουν πολλές στάσεις με παράλληλες εκδηλώσεις μουσική, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους και κεράσματα από τοπικές επιχειρήσεις.

Την εκδήλωση διοργανώνουν το τμήμα στίβου του Α.Ο Ακρίτας , ο Δήμος Καλαμάτας και η Φάρις. Πολλές επιχειρήσεις και σωματεία στηρίζουν το 2ο Santa Fun , ενώ ο Εμφασις 91.8 fm και το entermessinia.gr είναι ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης. Μάλιστα την Κυριακή 17/12 ο Έμφασις 91.8 fm και το entermessinia.gr βρέθηκαν στην Κεντρική πλατεία Καλαμάτας για να προωθήσουν την εκδήλωση.

Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ

Το «Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας» ξεκίνησε τη λειτουργία του 1η Ιουνίου 2009 με σκοπό τη στήριξη, εντελώς δωρεάν, 15 παιδιών και εφήβων και τις οικογένειές τους.
Ωστόσο οι ανάγκες και οι απαιτήσεις για υποστήριξη από το Κέντρο έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς είναι η μόνη εξειδικευμένη δομή για αυτισμό στη Μεσσηνία (αλλά και σε άλλους όμορους νομούς) με αποτέλεσμα να υποστηρίζονται περίπου 25 παιδιά και έφηβοι με τις οικογένειές τους και να εκκρεμούν και άλλα αιτήματα.

Το Κέντρο στεγάζεται σε κτήρια που έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο Καλαμάτας και έχουν επισκευαστεί και διαμορφωθεί πλήρως, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις από Ευρωπαϊκά προγράμματα και δωρεές ιδιωτών και φορέων.

Εποπτεύων φορέας της λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας, είναι ο «Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας» και η Δ/νση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, το οποίο έχει και την ευθύνη χρηματοδότησής του.

Το Σάββατο λοιπόν 23 Δεκεμβρίου όλοι ντυνόμαστε Αγιοβασίλιδες και βγαίνουμε στην πόλη για αυτόν τον καλό σκοπό. Ραντεβού στην Κεντρική πλατεία στις 12.00  

 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ