Οι χρήστες του Facebook ήδη καλούνται να επιλέξουν το πώς θέλουν να χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους, καθώς το κοινωνικό δίκτυο εισάγει μικροαλλαγές στην υπηρεσία του.

Όλο αυτό δεν σχετίζεται με κάποια προσπάθεια καθησυχασμού των χρηστών μετά το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica. Πρόκειται για αλλαγές που πρέπει να κάνει το Facebook για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής, τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), και η πλατφόρμα αποφάσισε να εισάγει τις αλλαγές αυτές στους χρήστες παγκοσμίως.

Το κρίσιμο στοιχείο εδώ είναι η συναίνεση. Το Facebook ζητάει από τους χρήστες να δηλώσουν εάν συμφωνούν στο να χρησιμοποιεί η πλατφόρμα δεδομένα από εξωτερικές πηγές για να στοχεύει τους χρήστες με διαφημίσεις και θα επιλέξουν αν επιτρέπεται το Facebook να κάνει χρήση των πολιτικών, θρησκευτικών και προσωπικών πληροφοριών των ανθρώπων.

Η εταιρεία ρωτάει επίσης τους χρήστες εάν συμφωνούν με το να αναλύονται τα πρόσωπά τους με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου του Facebook. Επί του παρόντος, την τεχνολογία αυτή τη χρησιμοποιεί…

Διαβάστε τη συνέχεια στο fortunegreece.com