Είναι απαραίτητες για να συνοδεύσουν ψητά κρέατα και όχι μόνο. Μπορεί να προετοιμαστούν από πριν και να είναι έτοιμες σε μεγάλα μπολ -η μια σάλτσα δίπλα στην άλλη- πάνω στον μπουφέ σερβιρίσματος, έτσι ώστε οι καλεσμένοι να διαλέξουν αυτή που θέλουν.

Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Υλικά
8 μεγάλες κόκκινες πιπεριές καθαρισμένες σε χοντρά κομμάτια
200 γραμ λιαστές ντομάτες στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ σούπας ξερό δυόσμο
1 κουτ σούπας κοπανισμένο κόλιανδρο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ
1 νεροπότηρο ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να στεγνώσει. Ρίχνετε τα κομμάτια από τις πιπεριές, τη λιαστή ντομάτα, το πελτέ, το δυόσμο και το κόλιανδρο. Ανακατεύετε καλά και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε μέσα το ζωμό λαχανικών. Αν χρειαστεί ρίχνετε μέσα και λίγο νεράκι να σκεπάσει καλά όλες τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνετ και βράζετε τα υλικά σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Τα αφήνετε να στεγνώσουν και τα περνάτε από το μίξερ να γίνουν βελούδινα. Για καλύτερη υφή περάστε τα από ένα σουρωτήρι. Σερβίρετε τη σάλτσα πιπεριάς κρύα σε μπολ

Σημείωση: Αν θέλετε προσθέτετε 1 κουτ γλυκού ταμπάσκο για να γίνει η σάλτσα καυτερή.

Δείτε τη συνέχεια στο olivemagazine.gr