Φωτιά στην Εύβοια: Ανατριχιαστικό βίντεο – Καρέ – καρέ η στιγμή που τραυματίζεται πυροσβέστης στην Εύβοια

Συγκλονιστικό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας από την προσπάθεια πυροσβεστών να σβήσουν τη φωτιά που έκαψε τους οικισμούς Κριεζά και Πετριές στην Εύβοια.

Στο βίντεο φαίνεται μια ομάδα πυροσβεστών να προσπαθεί να προσεγγίσει στις φλόγες, προκειμένου να επιχειρήσει με στόχο τον περιορισμό αρχικά και στη συνέχεια την πλήρη κατάσβεσή της.

Μεγάλη η ένταση της φωτιάς λόγω των ανέμων

Οι ισχυροί άνεμοι που πλήττουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας τις τελευταίες μέρες δεν είναι σύμμαχος της ομάδας των πυροσβεστών που σε χρόνο… μηδέν βλέπουν τη φωτιά να παίρνει  μεγάλη ένταση και να τους περικυκλώνει, όπως αποτυπώνεται στο βίντεο του Star.

Αυτοί προσπάθησαν αρχικά να την χειριστούν, όμως βλέποντας πως είναι αδύνατον, ένας από την ομάδα τους φωνάζει να απομακρυνθούν.

Ένας εποχικός πυροσβέστης τραυματίας

«Πάρ’ τους πίσω, δε κάνει τίποτα», ακούγεται να φωνάζει και την ίδια στιγμή απομακρύνονται όλοι. Από αυτή την άνιση μάχη με τις φλόγες, ένας εποχικός πυροσβέστης τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, στο μάγουλο και το χέρι και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Ο ίδιος περιέγραψε το συγκλονιστικό συμβάν λέγοντας: «Όταν φτάσαμε στο περιστατικό, κατεβαίνοντας για την κατάσβεση, οι άνεμοι ήταν πάρα πολύ δυνατοί. Μας κύκλωσε γρήγορα η φωτιά. Δεν περιμέναμε τόση ορμή. Προσπαθήσαμε να την σβήσουμε, αλλά η φωτιά ήταν πολύ δυνατή».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σημειώνεται ότι η φωτιά έκαψε 10.000 στρέμματα γύρω από τα χωριά Πετριές, Κριεζά και Αλώνια, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική, η δύναμη της φωτιάς, πριν αυτή τεθεί υπό έλεγχο, ήταν τόσο δυνατή που οι φλόγες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των πυροσβεστών, έφταναν τα 25 μέτρα.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ