Ξεκινά αύριο ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας


Όλα είναι έτοιμα για τον  2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας που πρόκειται να σηκώσει αυλαία αύριο Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

 

Μάλιστα όσοι κινούνται στο κέντρο της Καλαμάτας, αποκλείεται να μην έχουν προσέξει την κατασκευή στην μέση  της  κεντρικής πλατείας Βασιλέως Γεωργίου, όπου έχουν τοποθετηθεί οι σημαίες των δεκαπέντε χωρών , από τις οποίες προέρχονται οι χορωδίες , που θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ, ενώ σε άλλες σιδερένιες κατασκευές , έχουν αναρτηθεί η αφίσα και το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

 

 

53 χορωδίες από 15 χώρες (Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Δανία, Ελλάς, Εσθονία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Κύπρος, Μαλαισία, Νορβηγία, Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία), με περίπου 2.000 χορωδούς και συνοδούς, αναμένεται να έρθουν στην Καλαμάτα και να διαγωνισθούν σε 11 κατηγορίες χορωδιακής μουσικής.

Από τις 53 αυτές χορωδίες,  21 είναι ξένες και 32 ελληνικές, μεταξύ των οποίων 12 από την περιοχή της Καλαμάτας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου. Αυτό το γεγονός είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, καθώς αφενός δείχνει ότι το 1ο Φεστιβάλ το 2015 είχε επιτυχία και αφετέρου ειδικά για την περιοχή της Καλαμάτας φαίνεται ότι  έχει δοθεί ιδιαίτερη ώθηση στο χορωδιακό τραγούδι.

Οι περισσότερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το οποίο είναι έτοιμο να ανοίξει από αύριο τις πόρτες του και να υποδεχθεί τους συμμετέχοντες και τους θεατές. Μάλιστα στο Μέγαρο Χορού ήδη λειτουργεί το Γραφείο του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών, όπου μπορούν να πηγαίνουν οι χορωδίες για τα διαδικαστικά ζητήματα , αλλά και όλοι εμείς που θέλουμε να ενημερωθούμε για τις εκδηλώσεις.

Μπορεί το Μέγαρο Χορού να είναι ο πυρήνας των εκδηλώσεων , όμως παράλληλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν  στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» και στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών. 

 

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο της Τέντας αύριο Τετάρτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 21:00. Μάλιστα στο χώρο θα πωλείται και το βιβλίο προγράμματος, με το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

  

Επίσης συναυλίες φιλίας θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, στην κεντρική προκυμαία λιμένα Καλαμάτας, στο Β΄ ΚΑΠΗ, στο Μουσικό Σχολείο, στην Πλατεία Διοικητηρίου και στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.

Για πέντε μέρες λοιπόν η Καλαμάτα θα κινείται στους ρυθμούς του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών , το οποίο θα προωθήσει την πόλη μας για άλλη μια φορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  

Παρακολουθείστε το βίντεο που ετοίμασε ο Δήμος Καλαμάτας για το Δεύτερο Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών εδώ : https://youtu.be/7xZJrT9NBXc


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ