Από τη Νάνσυ Παραδεισανού,

Είναι όμορφη, έξυπνη, χαμογελαστή και… ξανθιά! Θα μπορούσε κάλλιστα να παρουσιάζει ψυχαγωγικές εκπομπές, αλλά η «αγάπη» της είναι το πολιτικό ρεπορτάζ. Και το υπηρετεί εδώ και χρόνια με συνέπεια και σοβαρότητα. Η Θεσσαλονικιά Ράνια Τζίμα κάνει κάθε πρωί στις 11.00 Alpha Ρεπορτάζ με τον Σπύρο Λάμπρου. Μετά τη δουλειά, είναι αφοσιωμένη μαμά και σύζυγος, που βάζει πρώτα απ’ όλα την οικογένειά της. Τη συνάντησα σε ένα μικρό διάλειμμα μίας ακόμη απαιτητικής για εκείνη ημέρας!

Πώς είναι η καθημερινότητά σου;

Δύσκολη! Και βέβαια παρόμοια με εκείνη εκατομμυρίων γυναικών. Ξυπνάω πολύ πρωί, γύρω στις 6.00, για να έχω ένα μισάωρο για μένα, λίγο πριν ξυπνήσει το παιδί μου. Άρα η ημέρα μου ξεκινά νωρίς. Έρχομαι στη δουλειά πολύ πρωί και φεύγω πολύ αργά το απόγευμα. Ευτυχώς μπορώ να έχω όλα τα Σαββατοκύριακα για την κόρη μου, που είναι τώρα 18 μηνών. Είναι η πρώτη φορά, μετά από δώδεκα χρόνια στη δουλειά, που τα έχω ελεύθερα. Τρέχω σαν την παλαβή και προσπαθώ να αναπληρώσω ό,τι δεν αναπληρώνεται τις υπόλοιπες μέρες. Και για τη μικρή, αλλά και για όλους τους δικούς μου ανθρώπους.

Έχεις τύψεις που περνάς τόσες ώρες μακριά από το παιδί σου;

Έχω τύψεις που δουλεύω τόσες ώρες καθημερινά, ναι. Ειδικά τώρα που μεγαλώνει και σιγά σιγά με τον τρόπο της μου το δείχνει ότι της λείπω. Αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν έχω άλλη εναλλακτική. Ζούμε από τις δουλειές μας. Αν ο ένας από τους δύο μισθούς λείψει, το σπίτι δεν βγαίνει. Είναι μαθηματικά.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, μαζί με το Πρώτο Θέμα.