YIAMAS Gastro Bar…. Αυλαία για τις βραδιές γνωριμίας με την Ελληνική γαστρονομία!

fb:https://www.facebook.com/petros.kotsiaris

Την Δευτερα 25 Σεπτεμβρη, ολοκληρωθηκε  ο κυκλος “βραδιές γνωριμίας με την Ελληνική Γαστρονομία” που διοργάνωσε το Yiamas  Gastro Bar.

Μετα τους Γκίκα Ξενάκη και Κύρκο Ζήση οι “οικοδεσπότες” chef του Yiamas, Στελιος Μπαρμπεας  και Γιαννης Δικαιουλάκος, παρουσίασαν ένα υπέροχο μενού,  που ..μύριζε φθινόπωρο και Eλλάδα.

fb:https://www.facebook.com/petros.kotsiaris

Το μενού ηταν το εξής :


Σπανακoτυρόπιτα

Καλαμάρι, ταραμάς με το μελάνι του, μαρμελάδα ντομάτας, σαλάτα από φασόλια λόπια

Ντολμάς σφυρίδας στο ζωμό της, με αυγοτάραχο

Ψωμάκι ατμού γεμιστό με γουρνοπούλα και πίκλες λαχανικών

Σιδηρόδρομος από μοσχαράκι γάλακτος, ταρτάκι πατάτας, τάπεναντ από μπρόκολο, γραβιέρα και τρούφα  Ταϋγέτου

Ρυζόγαλο, sorbet από μούστο, crumble από αμύγδαλο και κανέλλα

Γκανάζ σοκολάτας, υφές από πορτοκάλι, σφουγγάρι από ελαιόλαδο και παγωτό πραλίνα αραχίδας.

fb:https://www.facebook.com/petros.kotsiaris

Τα κρασιά που συνόδευσαν τα πιάτα ήταν από Μεσσηνιακούς αμπελώνες (Inomessiniaki Winery – Οινοποιία Ψαρούλης) και το cocktail “Αφθιτον Κλέος”  που εκλεισε την βραδιά εμπνευσμένο από τον  chief bartender , Δημήτρη Κεσεδόπουλο. Την μουσική επιμέλεια  της βραδιάς ειχε όπως πάντα ο dj του Yiamas Gastro Bar, Jimmy Konstantopoulos.

Την βραδιά τίμησαν φίλοι και θαμώνες του Yiamas, σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, όπως το βραβευμένο  Καλαματιανό εστιατόριο, μας εχει συνηθίσει. Ξεχωριστό ηταν όπως πάντα το  ανθρώπινο και προσωποποιημένο σερβις  από την στιγμή της υποδοχής εως το τελος της βραδιάς.

fb:https://www.facebook.com/petros.kotsiaris

Η διεύθυνση και το προσωπικό ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους και ..δεσμεύτηκε για νεες γαστρονομικες αναζητησεις στο μελλον!

Το Yiamas Gastro Bar θα παραμείνει ανοιχτό για λίγες ημέρες ακόμη και μετά από ένα μικρό διάλειμμα θα επανέλθει με  τον  νέο χειμερινό κατάλογο του.