Τι λένε οι ειδικοί για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων

Η πρώτη εβδομάδα επιστροφής των μαθητών στα θρανία κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τόνισε στο MEGA η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Το άνοιγμα των σχολείων γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, οι οποίοι πρότειναν ένα σταδιακό άνοιγμα των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Παρά την καλή εικόνα που έχουν δώσει μέχρι στιγμής τα σχολεία, «δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων», με το υπουργείο να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους, όπως ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Στις πληροφορίες που ήθελαν άνοιγμα μόνο της Γ’ λυκείου, η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στο τραπέζι καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούν τους καθηγητές και την παρουσία τους στις τάξεις.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε η πρώτη εβδομάδα επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο «Mega», η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι όλοι «τήρησαν υποδειγματικά τα μέτρα» ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ακόμα καμία υπόδειξη για άνοιγμα των λυκείων.

Η κυρία Κεραμέως σημείωσε ότι το άνοιγμα των σχολείων γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών υπογραμμίζοντας ότι η εισήγηση αφορά το σταδιακό άνοιγμα. «Δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων», εξήγησε η υπουργός Παιδείας.

Αναφορικά με πληροφορίες που κάνουν λόγο για άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου, η κ. Κεραμέως επεσήμανε ότι δεν υπάρχει σχετική πρόταση στο τραπέζι και εξήγησε ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για να γίνει αυτό, όπως η παρουσία των καθηγητών στις τάξεις.

Παρόλο που η μέριμνα του υπουργείου είναι να ανοίξει το συντομότερο αφού οι μαθητές βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, οι ειδικοί θα αποφασίσουν πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ