Παγώνη: Δέχθηκα πρόταση 14.000 ευρώ το μήνα για να δουλέψω στη Σαουδική Αραβία

Δεν υπάρχει σύγκριση αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας και τις οικονομικές αποδοχές γιατρών και νοσηλευτών που δουλεύουν στην Ελλάδα και τη Σαουδική Αραβία.

Αυτό επιβεβαιώνει το Gr Timew η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη που αποκάλυψε πως της είχε γίνει πρόταση να δουλέψει στη Σαουδική Αραβία με 14.000 ευρώ το μηνα.

«Μου είχαν προτείνει να εργαστώ στη Σαουδική Αραβία πριν δύο χρόνια. Η πρόταση ήρθε μαζί με ένα διετές συμβόλαιο. Ο μισθός μουθα ανερχόταν στις 14.000 ευρώ το μήνα, ενώ μου πρότειναν να καλύψουν και τη διαμονή μου. Επέλεξα να μην πάω, καθώς οι συνθήκες στη χώρα δεν είναι υποφερτές. Δε θα μπορούσα να ζω δύο χρόνια στους 45 βαθμούς Κελσίου, υπακούοντας σε τόσο αυστηρούς κανόνες, μακριά απ’ την οικογένειά μου. Τι να κάνεις τα χρήματα εάν δε μπορείς να βγεις έξω και να απολαύσεις τη ζωή;», τονίζει στο GRTimes.

Παράλληλα τονίζει πως η χώρα θα πρέπει να δώσει ανταγωνιστικά κίνητρα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές της, ώστε να μην εγκαταλείπουν για χώρες του εξωτερικού.

«Είναι ανεπίτρεπτο να αφήνουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας να φεύγουν. Είναι φοβερά μυαλά. Πρέπει να εξασφαλίσουμε για εκείνους κίνητρα. Ας πούμε, θα μπορούσαμε να τους απασχολούμε για μία διετία ή πενταετία σε νησιά, με καλύτερους μισθούς, ακόμη και σπίτι και διατροφή και στη συνέχεια να τους μεταθέτουμε με τις βέλτιστες συνθήκες στα κέντρα των πόλεων. Έτσι, τα νησιά θα ήταν εφοδιασμένα με επαρκή αριθμό γιατρών και νοσηλευτών, κι εκείνοι θα είχαν ένα λόγο για να μείνουν», προτείνει.

 

newsit

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ