Κορονοϊός: Έτσι θα γίνουν οι εμβολιασμοί στα νησιά – Ολόκληρο το σχέδιο

Στο σχέδιο εμβολιασμού των κατοίκων των νησιών αναφέρθηκε στην ενημέρωση ο Ταξίαρχος, Αρίστος Περρής που είναι ο υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο κ. Περρής ανέλυσε το σχέδιο για τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών που όπως επισήμανε θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις φάσεις. Όπως είπε, τον σχεδιασμό για την εμβολιαστική κάλυψη των Ελλήνων στα νησιά αναλαμβάνει το ΓΕΕΘΑ σε συντονισμό με το υπουργείο Υγείας μαζί με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σε 18 νησιά όπου υπάρχουν νοσοκομειακές μονάδες, ο εμβολιασμός ήδη υλοποιείται από τις 11 Ιανουαρίου και ο εφοδιασμός πραγματοποιείται με τακτικές αεροπορικές πτήσεις. Σε συνολικά 12 νησιά, με πληθυσμό άνω των 3.500 κατοίκων, ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 28 Ιανουαρίου για τους πολίτες άνω των 85 ετών. Θα συνεχιστεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εθνικής επιτροπής και σε αυτή τη φάση, η μεταφορά γίνεται αποκλειστικά αεροπορικώς.

Σε 19 νησιά με πληθυσμό από 1.000 ως 3.500 κατοίκους, ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από 10 Φεβρουαρίου και θα επεκταθεί σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες από αυτές που προβλέπει το σύστημα εμβολιασμού για την υπόλοιπη χώρα. Η μεταφορά των εμβολίων θα γίνει με έναν συνδυασμό αεροπορικών και θαλασσίων μέσων. Τέλος, σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο από 1.000 κατοίκους, ο εμβολιασμός σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών δύναται να πραγματοποιηθεί στο σύνολο του πληθυσμού, ανεξαρτήτως ηλικίας και εφόσον κάποιος πολίτης, άνω των 18 ετών, το επιθυμεί, άνω των 18 ετών.

Διαβάστε το πλάνο εμβολιασμού των κατοίκων των νησιών

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ