Δωρεάν τεστ κορονοϊού: Πώς γίνεται μετακίνηση χωρίς SMS στο 13033

Πλέον, μπορείτε να κάνετε δωρεάν τεστ κορονοϊού, χωρίς να χρειαστεί για την μετακίνηση σας να στείλετε SMS στο 13033.

Συγκεκριμένα, το μόνο που χρειάζεται είναι κλείσετε ραντεβού μέσω της νέας πλατφόρμας testing.gov.gr, η οποία έχει ως στόχο να γίνονται 12.000 τυχαία τεστ ανά ημέρα σε όλο τον πληθυσμό.

Εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή, τότε οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν SMS με την ώρα και τη μέρα του ραντεβού, όπως και τη διεύθυνση του κοντινότερου διαθέσιμου σημείου εξέτασης.

Έτσι, την ημέρα της εξέτασης, το συγκεκριμένο SMS αποτελεί δικαιολογητικό μετακίνησης και δεν χρειάζεται να σταλεί SMS στο 13033, ούτε χρειάζεται καμία άλλη βεβαίωση.

Παράλληλα, το SMS με το ραντεβού δικαιολογεί 3ωρη αποχή από την εργασία σας.

Μάλιστα, η πλατφόρμα testing.gov.gr θα είναι διαθέσιμη από την Δευτέρα (21/12), ενώ την ημέρα της εξέτασης παρουσιάστε το SMS στο υγειονομικό προσωπικό ώστε να εξεταστείτε κατά προτεραιότητα.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου και οι απαραίτητες οδηγίες θα δίνονται μέσα σε 20 λεπτά από το υγειονομικό προσωπικό.

Επίσης, αναφορικά με την δημιουργία της νέας πλατφόρμας, η κυβέρνηση σημειώνει το εξής:

«Η στενή παρακολούθηση του εθνικού δείκτη θετικότητας στη νόσο covid – 19 αποτελεί έναν κρίσιμο επιδημιολογικό παράγοντα για την μετάδοση του ιού στη κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιούνται καθημερινά κατά μέσο όρο περισσότερα από 18.000 τεστ από το δημόσιο σύστημα υγείας με στόχο μέσα από τη διεύρυνση των φορέων που πραγματοποιούν τεστ ο αριθμός αυτός να αυξηθεί περαιτέρω.

Για τη διαρκή βελτίωση της επιδημιολογικής επιτήρησης, παρέχεται πλέον η δυνατότητα σε όσους πολίτες το επιθυμούν, ανεξαρτήτως ιστορικού επαφών και κλινικής εικόνας, να συμμετέχουν στους τυχαιοποιημένους ελέγχους που πραγματοποιούνται καθημερινά σε Κέντρα Υγείας, ΚΟΜΥ και Υγειονομικές ομάδες των Ενόπλων Δυνάμεων ανά την επικράτεια».

 

ieidiseis

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ