Ακσόι: Η Τουρκία είναι ανοιχτή στον διάλογο, η Ελλάδα κάνει πίσω

Για άρνηση της Ελλάδας να προσέλθει σε διάλογο έκανε λόγο στη σημερινή ενημέρωση των συντακτών του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ο εκπρόσωπος του, Χαμί Ακσόι.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ακσόι όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το ποια είναι η εκτίμησή του για τη στάση της Ελλάδας μετά την απόσυρση του Oruc Reis, έσπευσε να κατηγορήσει τη χώρα μας.

«Όπως γνωρίζετε, η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου χωρίς προϋποθέσεις με την Ελλάδα», είπε και πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα, επιτεύχθηκε συμφωνία για την επανάληψη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα, αλλά η ημερομηνία της συνάντησης δεν μπορούσε να καθοριστεί, καθώς η Ελλάδα έκανε ένα βήμα πίσω λόγω του γεγονότος ότι το Oruc Reis ήταν στο πεδίο».

«Το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων μας ανακοίνωσε ότι το Oruc Reis ολοκλήρωσε τις δραστηριότητές του στην ανατολική Μεσόγειο και επέστρεψε στην Αττάλεια στις 29 Νοεμβρίου 2020. Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις, όπως είναι μέχρι σήμερα», είπε ακόμη ο Χαμί Ακσόι.

Πηγή: Habert

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ