Lockdown και στη Βρετανία; Έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τον Μπόρις Τζόνσον

Θα ακολουθήσει η Βρετανία το δρόμο που χάραξαν η Γαλλία και η Γερμανία και θα προχωρήσει σε lockdown; Η απάντηση θα δοθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπόρις Τζόνσον.

Το να ανακοινώσει ο Μπόρις Τζόνσον lockdown στην Αγγλία αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί στη συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει το απόγευμα του Σαββάτου (31.10.2020).

Ο Μπόρις Τζόνσον θα συζητήσει προηγουμένως την κατάστασης με τους υπουργούς του, μέσω τηλεδιάσκεψης και κατόπιν θα δώσει συνέντευξη Τύπου, μαζί με τους επιστημονικούς συμβούλους του.

Σύμφωνα με τους Times, ο Βρετανός πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει καραντίνα από την Τετάρτη μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου στην Αγγλία, όπου ο νέος κορονοϊός εξαπλώνεται ταχύτερα.

Τα μη απολύτως αναγκαία εμπορικά καταστήματα θα κλείσουν, όμως βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία και πανεπιστήμια θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Παμπ και εστιατόρια ενδέχεται επίσης να κλείσουν για πολλές εβδομάδες, γεγονός που θα επιφέρει ένα νέο σκληρό πλήγμα στον τομέα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι επιστημονικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού τον προτρέπουν να ενεργήσει γρήγορα ώστε να αναχαιτιστεί τώρα η εξάπλωση της πανδημίας και να μπορέσουν οι Βρετανοί να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ