Aκόμη ένας κληρονόμος του μεγιστάνα του πετρελαίου J. Paul Getty βρέθηκε νεκρός

Ο 52χρονος John Gilbert Getty ήταν ένας από τους κληρονόμους του πάμπλουτου παππού του, J.Paul Getty. Ο κληρονόμος του μεγιστάνα βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, την περασμένη Παρασκευή.

Αναμένεται ακόμη η αυτοψία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του ξαφνικού θανάτου του. Ωστόσο η αστυνομία θεωρεί ήδη πως δεν πρόκειται για αποτέλεσμα κάποιας ύποπτης ενέργειας. Ο John Gilbert Getty υπήρξε μουσικός στο επάγγελμα, ενώ πέθανε αφήνοντας πίσω του μια κόρη και δύο αδερφούς.

Η «κατάρα» των Getty 

Η οικογένεια, που κάποτε κατείχε τη μεγαλύτερη ιδιωτική περιουσία στην Αμερική, χάρη στην προσοδοφόρα πετρελαϊκή επιχείρηση του, είναι περιτριγυρισμένη από μυστήριο.

Το 2014, ο αδερφός του θανόντος Τζον Άντριου βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες το 2014 μετά από εντερική αιμορραγία.Εκείνη την εποχή, αναφορές των μέσων ενημέρωσης έκαναν λόγο για ανθρωποκτονία, παρόλο που ο ιατροδικαστής δήλωσε ότι ο θάνατος του Άντριου «δεν ήταν εγκληματική πράξη».

Την τραγική λίστα συμπληρώνουν ο θάνατος ενός ακόμα κ των αδελφών Getty, ο οποίος πέθανε από καρκίνο, αλλά και η νύφη του Τζον, η οποία πέθανε λόγω υπερβολικής δόσης ηρωίνης. Το 1973 ένας εγγονός του J Paul Getty (ο οποίος ξεκίνησε την επικερδή εταιρεία πετρελαίου) απήχθη από Ιταλούς γκάνγκστερ.

Οι εγκληματίες ζήτησαν λύτρα 14 εκατομμυρίων δολαρίων και απείλησαν να κόψουν το δάχτυλο του νεαρού, αλλά ο Getty τους είπε: «Έχω 14 άλλα εγγόνια, αν πληρώσω τώρα μια δεκάρα, τότε θα έχω 14 απαχθέντα εγγόνια».

Ο εγγονός του απελευθερώθηκε τελικά μετά την παράδοση 4 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού όμως πριν οι απαγωγείς του είχαν κόψει το αυτί και το είχαν στείλει σε μια ιταλική εφημερίδα.

Η ιστορία αυτή έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο με την ταινία να τιτλοφορείται » Όλα τα λεφτά του κόσμου».

Η οικογενειακή περιουσία των Getty σήμερα εκτιμάται πως ξεπερνάει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, με πολλούς ακόμη υποψήφιους κληρονόμους, όπως παιδιά του J.Paul Getty, εγγόνια και δισέγγονα.

 

ert

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ