Κορoνοϊός: 45 κρούσματα σε γηροκομεία της Αλεξανδρούπολης

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν 36 τρόφιμοι και εργαζόμενοι του Ιωακείμειου Γηροκομείου ενώ κρούσματα εντοπίστηκαν και στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων Ο Άγιος Κυπριανός.

Τριάντα έξι (36) τρόφιμοι και 7 υπάλληλοι του Ιωακείμειου Γηροκομείου της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ στα οποία υποβλήθηκε το σύνολο τροφίμων και εργαζομένων στο ίδρυμα.

Οι τρόφιμοι που προσβλήθηκαν από τον ιό έχουν ήδη μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα εντός του κτιρίου, και όπως επίσημα ενημερώνει η Μητρόπολη, είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Σε κατ΄οίκον περιορισμό τέθηκαν οι επτά εργαζόμενοι, η πλειοψηφία των οποίων, επίσης δηλώνουν ασυμπτωματικοί.

Όσον αφορά το Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός», που επίσης λειτουργεί με ευθύνη της Μητρόπολης, θετικοί εντοπίστηκαν, μετά από μοριακό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκαν, μόνον δύο από τους 80 εργαζόμενους του συγκεκριμένου ιδρύματος, ενώ αρνητικά ήταν τα τεστ και των 120 τροφίμων του.

(Πηγή: ΕΡΤ)

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ