Κορονοϊός: Lockdown μετά την αύξηση κρουσμάτων στην Ευρώπη

Το βλέμμα στα Χριστούγεννα έχουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που προχωρούν στην επιβολή lockdown με την ελπίδα ότι θα τιθασεύσουν την πανδημία του κορωνοϊού πριν από τις γιορτές.

Νέα, πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ετοιμάζει η κυβέρνηση Κόντε στην Ιταλία, που δοκιμάζεται σκληρά από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, καθώς το τελευταίο εικοσιτετράωρο η χώρα κατέγραψε σχεδόν 32 χιλιάδες κρούσματα και 297 θανάτους.

Μετά την αναστολή λειτουργίας κινηματογράφων και θεάτρων και το κλείσιμο των εστιατορίων στις 18:00, η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή καραντίνας στις κόκκινες περιοχές, όπως το Μιλάνο και η Νάπολη.

Στη Ρώμη επιχειρηματίες και μέλη συνδικάτων διαδήλωσαν χθες το βράδυ, ζητώντας μέτρα οικονομικής στήριξης.

Bρετανία

Την επιβολή lockdown στην Αγγλία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον. «Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουμε δράση γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική. Από την Πέμπτη μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη, θα πρέπει να μείνετε σπίτι» ανέφερε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Η Βρετανία κατέγραψε σχεδόν 22.000 νέα κρούσματα και 326 νεκρούς σε ένα 24ωρο, την ώρα που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο από την αρχή της πανδημίας.

Με βάση τα νέα μέτρα, η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο για εργασία, εκπαίδευση, άσκηση ιατρικούς λόγους, καθώς και για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης. Σχολεία κολέγια και Πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοικτά.

Ισπανία

Στη Μαδρίτη αρνητές του κορωνοϊού, συγκρούονται με την αστυνομία, με τους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας να μετατρέπονται σε πεδίο μάχης.

Νεαροί βάζουν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών και πετάνε πέτρες εναντίον αστυνομικών. Ακολούθησαν δεκάδες συλλήψεις.

Η Ισπανία κατέγραψε 25.595 νέα κρούσματα και 239 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο. Η χώρα έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κλείνοντας τα σύνορα σε μη απαραίτητα ταξίδια και επιβάλλοντας νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Κλείνει από αύριο το Βέλγιο

Το Βέλγιο μπαίνει από απόψε τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου σε καθεστώς lockdown.

Σε ένα 24ωρο η χώρα μέτρησε 173 νεκρούς ενώ σύμφωνα με εκπροσώπους του ιατρικού κλάδου, το σύστημα Υγείας καταρρέει μέσα στις επόμενες ημέρες καθώς κλίνες και ΜΕΘ έχουν γεμίσει ασφυκτικά, με 1.105 άτομα διασωληνωμένα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ