Κορονοϊός: Στα όριά του το σύστημα υγείας μετά την έκρηξη κρουσμάτων – Μεταφέρονται ασθενείς

Τα όρια του συστήματος υγείας δοκιμάζει η έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Ήδη, μια σειρά νοσοκομεία, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ασφυκτιούν, με αποτέλεσμα να «διώχνουν» ασθενείς με κορωνοϊό προς άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Μεταφορές ασθενών από Ιωάννινα – Κοζάνη

Ο φονικός ιός σφυροκοπά ανελέητα τα Ιωάννινα. Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης, και οι 55 κλίνες για περιστατικά κορωνοϊού είναι καλυμμένες, ενώ στην ΜΕΘ Covid-19 έχουν μείνει μόνο 3 από τις 8 κλίνες κενές.

Στη λύση των διακομιδών προς τη Θεσσαλονίκη και την Πτολεμαΐδα, κατέφυγε πρόσφατα το νοσοκομείο Κοζάνης, λόγω έλλειψης κλινών κορωνοϊού. Μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες αναπτύχθηκαν 16 επιπλέον κλίνες.

Ωστόσο, μόλις 3 από τις 28 ήταν σήμερα κενές. Εξάλλου χωρίς ΜΕΘ Covid-19 στο νοσοκομείο, η μεταφορά ασθενών σε άλλες πόλεις αποτελεί μονόδρομο.

Διώχνει περιστατικά ο «Ευαγγελισμός»

Ακόμα, όμως, και ο «γίγαντας» του εθνικού συστήματος υγείας, ο Ευαγγελισμός, διώχνει περιστατικά για να μην μετατραπεί σε νοσοκομείο μίας νόσου. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να μην εξαντλήσει τις δυνατότητές του.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που από σήμερα βρίσκεται σε καθεστώς lockdown, είναι ανεξέλεγκτη. Το υπουργείο Υγείας σε μία προσπάθεια να αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία της πόλης, άνοιξε 43 νέες κλίνες ΜΕΘ Covid-19. Παράλληλα, εξετάζει την αεροδιακομιδή ασθενών σε νοσοκομεία της Αττικής, σε περίπτωση που συνεχιστεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την ότι εγκατέλειψε το ΕΣΥ.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ