Κορονοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα – Τι θα ανακοινωθεί

Προς νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού κινείται η χώρα, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι υγειονομικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ο ΕΟΔΥ αναμένεται να ανακοινώσει ακόμη περισσότερα κρούσματα από χθες, Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 2.646 κρούσματα σε ένα 24ωρο. Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, ωστόσο το βέβαιο είναι ότι η διασπορά του ιού στη χώρα είναι επιθετική, όπως είπε σήμερα και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως σημείωσε, από το τέλος Οκτωβρίου έχει αυξηθεί εκθετικά και ανησυχητικά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων.

Χαρακτηριστική ήταν και η αναφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση για lockdown.”Tις τελευταίες 5 ημέρες είδαμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Σχεδόν 10.000 κρούσματα σε 5 ημέρες. Είδαμε σημαντική αύξηση στις νοσηλείες, στους διασωληνωμένους, στις πόσες ΜΕΘ αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε, άσχημη αναλογία εισαγωγών και εξιτηρίων” είπε.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ