Εμβόλιο κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η χώρα του κατασκευάζει δικό της εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο μάλιστα θα είναι διαθέσιμο προς τον λαό του μέχρι τον Απρίλιο.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η χώρα έχει σημειώσει “ικανοποιητική πρόοδο όσον αφορά το εγχώριο εμβόλιο”. Όπως είπε, “σκοπεύουμε να φέρουμε το δικό μας εμβόλιο στην αγορά τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο”.

Οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης εν μέσω οικονομικής κρίσης στη χώρα.

Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις διεθνείς εξελίξεις στον χώρο ανάπτυξης των εμβολίων, και είναι σε επικοινωνία με Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ και Ευρώπη.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως έχει κάνει προπαραγγελίες για “ορισμένα εμβόλια” με τις πρώτες δόσεις να έρχονται στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη ότι “το εμβόλιο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το κοινό καλό της ανθρωπότητας ανεξάρτητα από πολιτικές διαφορές ή εμπορικά κίνητρα”. “Δεν έχει νόημα να προστατευθεί κανείς μεμονωμένα αν δεν απελευθερωθεί όλος ο κόσμος από την απειλή”, δήλωσε.

 

news247

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ